RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cuba deltar ikke på regionalt toppmøte

Havana (NTB-Reuters-AFP): Colombias president Juan Manuel Santos sier han dessverre ikke klarte å oppnå enighet om å invitere Cuba til et latinamerikansk toppmøte neste måned.

Santos har nylig hatt samtaler med Cubas president Raul Castro og Venezuelas Hugo Chávez i et forsøk på å avverge at de venstreorienterte landene boikotter det regionale toppmøtet. Landene har truet med boikott om ikke Cuba også får en invitasjon.

- En invitasjon krever konsensus, og det har vi dessverre ikke klart å oppnå, sa Colombias president til journalister i Havana. Santos takket Castro for å ha «sagt at han ikke vil forkludre toppmøtet» ved å si at Cuba ikke vil delta.

Toppmøtet i april er tett knyttet til den Washington-baserte Organisasjonen av amerikanske stater (OAS), som utestengte Cuba i 1962.

I februar oppfordret Ecuador alle andre venstreledede latinamerikanske land om å boikotte toppmøtet i Cartagena i Colombia om ikke Cuba også blir invitert. Washington er sterkt imot å invitere Cuba, og USA-allierte Santos, som har vennlige bånd til både Castro og Chávez, har forsøkt å inngå et kompromiss. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere