*Nettavisen* Nyheter.

Cup-exit i Trysil

NYBERGSUND STADION (vif.no): Vålerenga tapte 1-3 borte mot 2.divisjonsklubben Nybergsund i cupens 4.runde, og dermed brast drømmen om cupfinale på Ullevaal i november.

27.07.07 11:01

Etter fem åpningsminutter hvor lagene følte litt på hverandre, var det hjemmelaget Nybergsund som satt trykk på Vålerenga. Thomas Holm mistet ballen på midtbanen og hjemmelaget kontret raskt. Det endte i en corner som VIF ikke fikk klarert. Returen havnet hos Rune Buer Johansen som frispilte midtstopper Magnus Oltedal alene med Øyvind Bolthof. Bolthof kom ut, gjorde seg stor og fikk klarert til en ny corner.

Klikk på bildet for å forstørre.

På den corneren så det ut som flere av Vålerengas forsvarsspillere sovnet litt, og Oltedals midtstopperkollega Lars Chr. Kleiven fikk stå alene på to meter og sende hjemmelaget i føringen med låret.

Svarte ikke
Dette at Vålerenga havner under i løpet av kampens første 15 minutter har vært en gjennomgangsmelodi hele sesongen, og selv om Vålerenga fikk kontroll på Nybergsund defensivt, klarte de ikke å produsere noe særlig fremover i minuttene etter scoringen. Nærmest var Jan Derek Sørensen som klinket til med venstrefoten, men skuddet gikk over og utenfor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter 18 minutter skulle Nybergsunds nykommer Chris Joyce sende hjemmefansen til himmels nok en gang. En lang ball ble sendt fram til den utleide Odd-spilleren, og i duell med Dan Thomassen så det ut som han tok med seg ballen med henda. Like fullt var Thomassen veldig passiv i situasjonen og Joyce fikk trille ballen forbi Bolthof og i mål fra syv meters hold. Thomassen pådro seg også gult kort i et par minutter etter scoringen, sannsynligvis på grunn av protester.

VIF fikk sin første store sjanse like etter den andre scoringen, når Jørgen Jalland fikk avsluttet etter rot i Nybergsunds boks, men skuddet ble reddet til en resultatløs corner.

Thomassen utvist
Etter 25 minutter steg dramatikken enda noen hakk på Nybergsund Stadion. Etter litt knuffing i feltet, ble målscorer Joyce og Thomassen vinket bort til dommer Kjetil Sælen. Han dro opp det gule kortet til begge spillere, og dermed fikk Thomassen sitt andre gule kort, og ble sendt av banen.

Like etter utvisningen fikk Sørensen en god sjanse til å redusere for Vålerenga, men skuddet fra 12 meter snek seg forbi stolpen.

Dramatikken fortsatte i skogen utenfor Trysil, og etter 30 minutter gikk Lange og målscorer Kleiven opp i en hard duell inne i feltet. I det Lange skal reise seg opp slår Kleiven til Lange i låret, som responderer med å gi Kleiven et lite klapp på hodet, som overspiller totalt og holder seg til hodet som han var skutt. I tillegg måtte Kleiven ha medisinsk behandling etter situasjonen. Etter en liten samtale med sin assistentdommer valgte dommer Sælen å trekke fram det gule kortet til Lange, utrolig nok.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bolthof i slag
VIF fikk en corner etter 40 minutter, som Sørensen slo. Den gikk over alle og fant Lange som hadde sneket seg inn i boksen. Han smalt til på hel volley, men skuddet gikk høyt over mål.

Like etter sviktet offsidefella til Vålerenga totalt, og Lars Bredvold kom alene med Øyvind Bolthof som igjen gjorde en meget god redning. Bredvold fikk plukket opp ballen igjen ute ved sidelinja og la inn foran mål. Dag Frode Hornseth styrte ballen mot mål, men Bolthof gjorde nok en kjemperedning, på streken, og holdt Vålerenga inne i kampen.

Minuttet før pausesignalet fikk Rune Lange en kjempestor sjanse til å redusere for Vålerenga. Han fikk ballen perfekt foran mål, åtte meter fra streken, og kunne bare klinket til med venstrebenet. I stedet valgte han å ta seg tid for å legge ballen på høyre, og da var Nybergsund-forsvarerne oppe i situasjonen. Det endte med at Lange prøvde et hælspark til Mohammed Fellah som kom i stor fart inn i boksen, men han fikk frispark i mot seg. Ganske symptomatisk for hva Vålerenga presterte før pause i denne kampen.

Tamt etter pause
Vålerenga gjorde ingen bytter i pausen, og fortsatte i den 4-3-2 formasjonen de sluttet første omgang i. De første fem minuttene etter pause var veldig tamme, uten sjanser til noen av lagene. Farlig ble det ikke før Stian Berget var litt klønete og ga bort en unødvendig corner. Fellah slo inn og Freddy dos Santos gikk høyest i feltet, men headet over fra god posisjon.

Etter 58 minutter gjorde Vålerenga et dobbelt-bytte, når Daniel Fredheim Holm og Glenn Roberts kom inn for Mohammed Fellah og Rune Lange.

Det første Roberts gjorde etter byttet, var å falle i en duell i feltet, og få det gule kortet for filming. TV-bildene ga ikke noe klart svar på om dette stemte, men Roberts protesterte ikke nevneverdig på avgjørelsen.

Viktig redusering
Vålerenga hadde noen tilløp til gode angrep den første timinutters-perioden etter byttene, men i de avgjørende øyeblikkene ble det for lite presist, og Nybergsund kunne renske unna. Allikevel virket det som Nybergsund-spillerne begynte å bli slitne, da det ble mer rom mellom lagdelene, noe som ga mer plass og tid for VIF-spillerne.

Innbytter Fredheim Holm viste stor vilje etter 68 minutter, når han først spilte bort ballen før han gjorde manns jobb og vant tilbake ballen i god posisjon nede på venstrekanten. Innlegget var godt og fant Roberts på første stolpe, men headingen gikk over mål.

Tre minutter senere var Fredheim Holm involvert igjen, og denne gangen med tellende resultat. Fredheim Holm fikk ballen på 25 meter, tittet opp og sendte en perfekt stikker til Sørensen som satt ballen i mål med venstrebenet fra 12 meters hold. En viktig scoring for Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Krampaktig
I perioden etter scoringen ble det enda mer tydelig at Nybergsund hadde lagt ned masse arbeid for å holde nullen, og spillerne falt etter hvert som fluer med kramper i beina. For Vålerengas del var det også litt krampaktig, i angrepsspillet, men Vålerenga jobbet på i jakten for en utligning.

Etter 87 minutter var Vålerenga utrolig nære å utligne. Sørensen slo først en corner som ble klarert ut. Vålerenga kjempet hardt og vant tilbake ballen, og dos Santos fikk legge inn fra høyre. Glenn Roberts kastet seg fram og i duell med keeper satt han ballen i stolpen. Ballen rullet omtrent på streken, men ingen VIF-spillere klarte å pirke den i nettet før Nybergsund klarerte.

Punktert i overtiden
I det klokka passerte full tid, og fjerdedommeren hadde vist at det var lagt til fem minutter, fikk Vålerenga et frispark på egen banehalvdel. Jalland slo ballen inn i feltet, og etter en duell fikk Roberts ballen på åtte meter. Han klinket til, men en Nybergsund-forsvarer reddet på streken og hindret utligning.

Fire minutter ut i overtiden, i en periode hvor Vålerenga prøvde å presse hardt for utligning, kontret Nybergsund, og Nybergsunds kantspiller Lars Bredvold kom alene med Bolthof, holdt hodet kaldt og trillet inn punkteringen. Dermed brast cupdrømmen for Vålerenga før man kom seg til Ullevaal, også i år.

Nybergsund – Vålerenga 3-1 (2-0)
Cupens 4.runde, Nybergsund stadion, 26.juli, 3.750 tilskuere

Mål: 1-0 Lars Chr. Kleiven (8), 2-0 Chris Joyce (18), 2-1 Jan Derek Sørensen (71), 3-1 Lars Bredvold (90+)

Gule kort Vålerenga: Dan Thomassen, Rune Lange, Glenn Roberts

Rødt kort Vålerenga: Dan Thomassen (to gule)

Vålerengas lag: 30 Øyvind Bolthof – 6 Freddy dos Santos, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler, 13 Jarl André Storbæk – 11 Morten Berre, 9 Jørgen Jalland, 4 Thomas Holm, 17 Mohammed Fellah (27 Glenn Roberts inn 58) – 10 Jan Derek Sørensen, 18 Rune Lange (7 Daniel Fredheim Holm inn 58)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.