RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cyberkrig i 2005

(EPA)
Sist oppdatert:
Granater, kuler og krutt kan bli overflødige neste år. Neste krig kan utspille seg på internett, og eksperter sammenlikner situasjonen med atomtrusselen under den kalde krigen.

Neste år blir det mulig å bruke internett til å krige på ordentlig, advarer analysebyrået Gartner. Årsak? Forsyningssektoren og finansselskaper har trykket internett til sitt bryst.

Jagerfly, granater og tanks er fra neste år utdatert teknologi, og ikke lengre nødvendige våpen for å utkjempe en krig.

Slaget vil i stedet for stå på internett. Ifølge Gartner blir cyber-krigsføring en reell trussel allerede i 2005, fordi selskaper blir stadig mer avhengig av tjenester som IP-telefoni og dataoverføring.

Gartner kaller trusselsen mot internett-teknologiene en potensiell katastrofe, og sammenlikner det med intet mindre enn atomtrusselen under den kalde krigen.

Vi kjenner ennå ikke til forsøk på skikkelig internettkrig. Forskjellen mellom hacking og cyber-krig ligger i størrelsesordenen.

Svake punkter i en slik krig er blant annet de såkalte SCADA-systemene, som brukes til å styre forsyningsnettverk til elektrisitet og vann og andre områder hvor internett har overtatt kommunikasjonen mellom computersystemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere