RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Bjørn (70) ba om ny bussholdeplass, mistet han den han hadde

Foto: Magnus Muri Nygren (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
- Det var en veldig rar episode.

Bare noen meter fra dørmatta har Bjørn Ingebretsen og de andre beboerne i Elveveien 10 kunnet stige rett inn på 872-bussen mot Oslo.

Tvers over veien har det lenge vært noe som minner mistenkelig om ei busslomme. Det har bare vært ett problem: Det har manglet busskilt. Dermed har ikke bussen stoppet før noen hundre meter lenger bort i veien i retning Lillestrøm.

Det så Bjørn Ingebretsen seg lei på. Derfor skrev han i mai i fjor et brev til Ruter hvor han ba dem opprette holdeplass også i retning Lillestrøm.

– Det ble det ikke noe av, sier Ingebretsen til Romerikes Blad.

Dårlig til beins
Isteden har Ruter nå lagt ned holdeplassen ved Elveveien 10 og flyttet nærmeste stoppested til innkjørselen til Dovre bolig- og servicesenter.

– Det var en veldig rar episode og en rar tankegang. Nå ligger holdeplassene oppe ved alle villaene. Det bor veldig mange eldre her, så det er veldig rart å flytte.

70-åringen er ikke lenger den sprekeste til beins, og turen enten de om lag 300 meterne til Dovre eller hele veien over til Knatten, er utfordrende. Spesielt vinterstid når fortauene er dekket med snø.

– Fortauene brøytes sist. Brøytekanter må man bare regne med. Men jeg synes egentlig aller mest synd på barnevognene, sier han. Ingebretsen har selv operert begge knærne og sliter i tillegg med ryggsmerter.

Skrev brev
Han skjønner ikke hva Ruter skal tjene på å legge ned holdeplassen.

– Det er det jeg ikke skjønner. Andre steder er det jo veldig liten avstand mellom holdeplassene. Hva de skal tjene på å ta bort denne, ser jeg ikke. Det er bare å stoppe og ta på passasjerer. Denne bussen korresponderer ikke med noen heller, påpeker han.

11. januar skrev den tidligere Arbeiderparti-mannen et nytt brev til Ruter, denne gangen med kopi til Arbeiderpartiet.

Der inviterte han Ruter til å komme på befaring og forsøke å ta seg fram med rullator eller rullestol. Enn så lenge har ingen svart.

– Ingen stor sak
Kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter lover imidlertid overfor Romerikes Blad at de vil se på saken.

– Fra og med ruteendringen 9. desember flyttet vi holdeplassen Dovre trygdesenter til Nordahl Griegs vei. Samtidig la vi ned holdeplassen Dovre som lå ved Elveveien 10/Fjellsvingen. Fra holdeplassen Dovre trygdesenter i Nordahl Griegs vei til den gamle holdeplassen Dovre ved Elveveien 10/Fjellsvingen er det ca. 250 meter, skriver Isberg i en e-post til Romerikes Blad.

Hun utelukker ikke at holdeplassen ved Elveveien 10 kan komme tilbake.

– Hvis dette viser seg å være et stort problem for de eldre lover vi å se på dette, det er i så fall ikke noen stor sak å gjenetablere denne holdeplassen igjen.

Hun åpner også for å se på mulighetene for å opprette et stopp også i motsatt retning, slik Bjørn Engebretsen har ønsket seg.

– Vi vil se nærmere på om det likevel er hensiktsmessig å etablere et stopp der, skriver Isberg.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere