Da er du smartest

Foto: (Foto: Thinkstock)

...og din evne til å håndtere penger og venner best.

(SIDE2:) Det er ikke sikkert du alltid føler deg sånn, men ifølge forskning så er ikke hjernen på topp i 20-årene verken for menn eller kvinner.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

For kvinner er hjernekapasiteten størst når de nærmer seg 40 og mot 50.

Bygger opp mønstre
Kroppen er kanskje ikke helt den samme som før, men vår evne til å bedømme folk rett, ta riktige valg i yrkeslivet og om økonomi vokser. Årsaken er at hjernen bygger opp mønstre av gjenkjennelse og kunnskap som gjør at vi gjenkjenner situasjoner og ser løsninger, skriver The Daily Mail.

Et stor forskerprosjekt i Toronto viste på 90-tallet at 40-åringers hjerner virker like bra som 20-åringene, men 40-åringene nyttiggjør seg mer av frontallappen i hjernen der evnen til å finne løsninger sitter. De unge byttet fra venstre til høyre side og tilbake igjen. De eldre brukte begge sider samtidig.

Best på økonomi
Et av de eldste studiene i sakens anledning er Seattle Longitudinal Study som spenner fra 1956 og frem til i dag. Det de fant var at kvinners gode hjernetid varer til uti 60-årene, mens menn når en høyde i slutten av 50-årene.

Psykolog Thomas Hess ved universitetet i North Carolina sier at våre sosiale ferdigheter er best når vi går mot 40. Og et studie fra Harvard-universitetet slo fast at vi gjør de beste økonomiske beslutningene når vi er i 50-årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.