*Nettavisen* Nyheter.

Da festlokalene brant ned, visste Tove og Vivian råd

Slik så det ut ved naustet nedenfor Åsgård tirsdag morgen – der grillfesten egentilg skulle foregå. Foto: Guttorm Pedersen

Ildsjeler på omsorgssenter arrangerte fest hjemme i hagen.

Beboerne på omsorgssenteret hadde gledet seg i flere uker. Tirsdag morgen våknet de til nyheten om at naustet nedenfor Åsgård i Tromsø hadde brent ned. Nettopp der skulle de på ettermiddagen møtes til en etterlengtet grillfest, skriver Nordlys.

Så ble det fest allikevel ...

– Kommunen er kjip!

Men denne historia handler om mer enn pølser og potetsalat. Først og fremst handler den om ansatte på Seminaret omsorgssenter i Tromsø som synes aktivitetstilbudet til beboerne er så dårlig, at de stiller opp gratis på fritida og gjør noe med det.

– Kommuen er kjip! Det kan du godt skrive, sier Vivian Pedersen (assistent) og Tove Haugholt (hjelpepleier).

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Vivian Pedersen (t.v.) og Tove Haugholt snudde på flisa og arrangerte grillfest i Vivians hage for de rullestolavhengige beboerne på Seminaret omsorgssenter. Foto: Guttorm Pedersen

De to gikk i bresjen for en sommerlig grillfest for beboerne på avdeling Skansen på Seminaret. Her bor en gruppe sterkt funksjonshemmede i alder fra først i tjueårene til noe over 50. Alle er rullestolbrukere. Mange er avhengig av personlig assistanse, ikke bare for å komme seg ut, men for så grunnleggende ting som å spise.

– Da sier det seg sjøl at mulighetene ikke er så mange. Budsjettet for hyggelige, sosiale aktiviteter er ikke stort. Og som regel er det snakk om ting som foregår på Seminaret. Derfor gjøre vi en ekstra innsats for å gi dem en sjanse til å komme seg ut.

Trodde det var en spøk

Sommerens grillfest skulle altså arrangeres ved den UNN-eide naustet nedenfor Åsgård. Bare timer før festen, legges naustet i ruiner av brann.

– Jeg trodde først det var en spøk, da jeg hørte det i morges sier Vivian.

– Vi stressa voldsomt med å finne et nytt sted, tilrettelagt for funksjonshemmede. Men de som fantes skulle jo ha betaling. Til slutt slo det meg at vi kunne arrangere festen her i min egen hage. Og med god innsats fra pleiere, assistenter og vaktmesteren har vi jammen fått det til. Det er flere her som stiller opp frivillig og uten betaling.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det vrimler ikke av aktivitetstilbud for Sissel Johansen (t.v.) og Aid Sørensen på avdeling Skansen på Seminaret. – Det er så godt å komme seg ut, sier de to. Foto: Guttorm Pedersen

– Det er så godt å komme ut

Da Nordlys ankommer Bentsjordveien 36, strømmer glad musikk fra en CD-spiller. Grillen er i gang. Hagen dufter av pølser, kylling og koteletter. Vivian og Tove danser mellom bordene. Ti Skansen-beboere sitter i sola og kjenner på den gode stemninga.

To av dem er Aid Sørensen og Sissel Johansen.

– Det er så godt å komme seg ut og litt vekk fra Seminaret. Det er bare så positivt, det de gjør. Vi fryktet jo at det ville bli avlyst, sier de.

Les flere saker fra Nordlys her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vaktmester Nils Olaf Lyngmo og hjelpepleier Vibeke Johansen tok ansvaret for grillen på hagefesten. Foto: Guttorm Pedersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.