Da Guri snek seg inn hos Oprah

Foto: (Foto: Scanpix)

Les hele historien her.

(SIDE2): Det var under «Den store klassefesten» på NRK lørdag at artist Guri Schancke (47) avslørte at hun hadde sneket seg inn i garderoben til den amerikanske talkshowstjernen Oprah Winfrey (55). I en spørsmålsrunde mot konkurrenten Hanne Krogh (53) måtte Schanke innrømme hemmeligheten.

Det ble ikke sagt noe mer om hendelsen under programmet, men etterpå tok Side2 en prat med Guri Schanke som lattermildt avslørte hele historien.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

- Da Nobelkonserten i 2004 ble arrangert jobbet en god venn av meg som produsent for showet. Han fortalte under prøvene at de trengte noen smykker til artistene og spurte om jeg hadde noen gode forslag, forteller Guri.

Oprah inspirert av fredsprisvinneren

Tidenens sprekeste nobelkonsert

Ønsket å overrekke gave
Artistene Cyndi Lauper, Andrea Boccelli, Patti Labelle og Sondre Lerche var noen av de som skulle stå på scenen i tillegg til konfransierene Tom Cruise og Oprah Winfrey. Og den norske showbizveteranen visste råd.

- Min gode venninen Karianne Wrangell har agentur på smykkemerkene Bibi og Reminiscence. Hun kom til Oslo Spektrum med begge kolleksjonene. Det endte med at noen av artistene lånte smykker mens vi fant ut at vi hadde lyst å gi et i gave til Oprah.

Stor fan
Guri innrømmer at hun beundrer den amerikanske superstjernen.

- Hun er en veldig flott og flink dame, skryter 47-åringen.

Guri, venninen Karianne og produsenten gikk ned i kjelleren på Spektrum og kom seg usett inn i Oprahs garderobe.

- Vi hadde skrevet et kort og snek oss inn med gaven. Hun var desverre ikke der men vi fikk ihvertfall lagt igjen smykket til henne, sier Guri som minnes at garderoben så helt ordinær ut. Talkshowdronningen hadde åpenbart ikke noen spesielle krav.

Og da Guri Schanke den 10. februar 2007 vant den norske Melodi Grand Prix finalen med låten «Ven a bailar conmigo» var det med nøyaktig samme garderobe som selveste Oprah hadde hatt to år tidligere.

Foto: (Foto: Ole Kaland/NRK)

Klassefesten går på NRK 1 lørdager kl 19.55

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.