Jan Ivar Nilsen jobbet som bilmekaniker og trivdes med det, men hjemme sto macen og fristet. All fritid ble brukt til musikk, komposisjon og data. Vendepunktet kom i 1998, da han fikk diagnosen Multippel Sklerose (MS).

- Da ville de uføretrygde meg, men det var jo ikke aktuelt, sier Nilsen overbevisende.

Mens han hoppet rundt på krykker tok han forskjellige kurs innen databehandling for å omskolere seg. At han i perioder har vært veldig syk er vanskelig å se for seg når man møter energibunten. Nå er han 50 prosent ufør, men har et klart mål om å jobbe 100 prosent igjen.

- Det var selvsagt en nedtur å få MS, men gjennom sykdommen møtte jeg kona, og siden har formen bare gått oppover, smiler Nilsen som gir kona Berit æren for at livet smiler på alle måter.

Støtte fra kona
Etter diagnose og omskolering fulgte jobb på Bedre Reklame og MP design, men tanken om å starte for seg selv kom stadig tilbake. Med god støtte fra kona begynte han i det små på hjemmekontor et i 2007.

- Jeg fikk god støtte fra Team Bodø, og hadde dyktige samarbeidspartnere, sier Nilsen til AN.no .

Økonomisk hadde han en buffer på konto fra salg av leilighet, men bufferen fikk stå urørt. Musikken var hovedgeskjeften idet som da het Mediaworks Ltd. Han lagde vignetter og kinoreklamer for Rapp, First Lego League, Nordlandsbanken og Bodø Energi.

Etter kort tid havnet han i Mediegården, bedriften blomstret i fellesskapet her, men på samme tid fikk Nilsen en dyrekjøpt erfaring. Han inngikk samarbeid med en annen bedrift, utenfor Mediegården, og de holdt ikke det de lovet.

- Mitt krystallklare råd er å sjekke referanser før du inngår samarbeid med noen, sier Nilsen. Han var ansiktet utad og måtte ta støyten da andre ikke leverte det de skulle.

Slag i slag
Snart ble Choral Practice viktigere og viktigere. Appen som gjør det enklere for kormedlemmer å øve på egen hånd. Jan Ivar jobbet med den i tre år, og da programmerer Jørgen Skar begynte i Mediaworks i fjor ble det virkelig fart på sakene.

Nå er Choral Practice skilt ut i et eget selskap, og Mediaworks ble fra i fjor sommer aksjeselskap.

- Børge Einvik kom med på laget som medeier og selger i fjor, og siden har det gått slag i slag, medgir Nilsen.

Og det vises.

Foruten Jan Ivar og Børge har Mediaworks nå to ansatte som sitter og programmerer på heltid. Jørgen har vært tilknyttet Mediaworks i to år, og i januar kom Andreas Nergaard. Det går i webløsninger, apper, datasystem, animasjoner og mer. Tallene er svarte og framtida lyserød.

Trenger flere
- Jeg er så glad hver eneste dag for at jeg får jobbe med dette, det skjer alltid noe spennende på jobb, og vi har lav terskel for å komme med gode ideer, sier Nilsen.

Selv jobber han mest med å videreutvikle appen Choral Practice, og er prøver å finne flere programmerere som kan jobbe i selskapet.

- Hvis noen kan programmering må de gjerne ringe, vi har mye å gjøre og jobb til flere, reklamerer Nilsen.

For øyeblikket jobber de med flere store prosjekter som krever innsats fra alle.

- Det har gått mye raskere å bygge dette firmaet enn vi trodde.

- Hvor er dere om fem år?

- Da har vi utvidet mye, vi har flere som programmerer og flere som selger. Med den kompetansen vi har her nå ser jeg ingen begrensning, smiler den tidligere bilmekanikeren.

Les flere saker fra Avisa Nordland