*Nettavisen* Nyheter.

Da jeg så størrelsen på kjevene, var jeg sikker på at den ville knekke armen

SKADER: Slik så den venstre armen til Elin Isaksen ut, etter møtet med hunden. Hun viser til flere episoder med samme hund, og har anmeldt saken. Hun mener politiet må få gjort en vurdering på om hunden er farlig, og bør avlives. (Foto: PRIVAT) Foto: (Privat/Nordlys)

Elin Isaksen dro fordel av å være hundevant, da bygdas skrekk gikk til angrep på henne. Likevel endte det med bitt.

03.12.15 17:01

Onsdag forrige uke var Elin Isaksen (41) på kveldstur forbi Kirkebakken i Hansnes, da en diger hund plutselig kommer løpende løs, rett mot henne, skriver Nordlys.

- Den var så aggressiv at den søkte rett i front, og hoppet på meg. Jeg er hundevant, og har selv hatt både schæfer og rottweiler, så jeg er ikke redd hunder. Jeg prøvde først å roe den ned, forteller Isaksen til Nordlys.

Hun ignorerte hunden så godt det lot seg gjøre, men da den bet seg fast i armen, skjønte hun at nå var det alvor.

- Jeg så størrelsen på kjevene på hunden, og tenkte at hvis den biter den seg fast nå, så knekker den armen. Jeg satte i et brøl, og da ble hunden satt litt ut. Da kom også eieren til, og fjernet den før den fikk begynt å riste meg, sier hun.

Anmeldte saken
Da hun fikk brettet opp jakken, var merkene på venstre arm likevel tydelige. Tennene på hunden hadde gått gjennom klærne, og laget hull i huden. Ikke så dypt at Isaksen måtte sy, men nok til at hun anmeldte saken.

- Jeg reagerte på at eieren bare ville holde hunden til jeg hadde passert. Jeg forsto på de som eier den, at de var klar over problemet, og at de ville forsøkte å trene hunden av med den adferden. Det holder ikke, synes jeg, sier hun.

Hun har derfor levert en anmeldelse til politiet, og ba politiet selv om å dokumetere skadene med foto. Ifølge Isaksen har hun hørt om minst to andre tifeller der den samme hunden har bitt folk. I ett tilfelle måtte offeret sy flere sting.

- Folk her tør nesten ikke gå utfor døren. Jeg sender sønnen min en stor omvei utenom det huset, så han skal slippe å støte på hunden. Selv kjører jeg bil, selv om jeg bare skal en snartur ned på rådhuset, sier Isaksen.

Trist
Hun er selv glad i hunder, og skjønner godt at eierne synes det er vanskelig å kvitte seg med hunden, som de sikkert er glad i. Når det etter flere uheldige episoder uten noe tegn til bedring, mener hun nok får være nok.

- Jeg slapp fra det med klemskader og overflateskraper, men den opplevelsen jeg hadde, var skremmende nok, sier hun.

Selv synes Isaksen det hele er en trist sak, og har ikke noe motiv for å ønske verken hunden eller eierne vondt. Grunnen til at hun forteller om saken, er at hun vil at politiet skal få gjort en vurdering på om hunden bør avlives.

- Jeg kommer til å purre på politiet i denne saken, for den hunden er ikke trygg. Hvis det var et annet menneske som støtte på den, så ville de kanskje ha begynt å veive med armene, og hisset den mer opp. Det kunne ha endt langt verre.

Bekrefter anmeldelsen
Politiadvokat Elin Nordgård Strand ved Troms politidistrikt, bekrefter at politiet har mottatt anmeldelsen fra Elin Isaksen.

– Saken er under etterforskning av oss nå. Vi kan ikke si noe om hvor langt vi har kommet, annet enn å bekrefte at vi er på saken, sier Nordgård Strand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag