*Nettavisen* Nyheter.

Da kvinnen blokkerte mannen på Facebook, fulgte han etter henne på utesteder og fjellturer

Et drøyt års mareritt startet for kvinnen da hun avsluttet kjæresteforholdet.

29.09.15 07:46

Hun ble bombadert med krenkende meldinger og fotfulgt av eks-kjæresten.

Nå er en 45 år gammel mann fra Bergen dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for plagsom og hensynsløs atferd, skriver Bergensavisen.

Da kvinnen gjorde det slutt, tok mannen gjentatte ganger kontakt med kvinnen på telefon, på e-post og gjennom sosiale medier, trass i at hun ikke ønsket kontakt.

– Tok kontakt hver dag

I perioder tok han kontakt hver eneste dag. Hun ble beskyldt for flere ting og følte seg overvåket. Han forttalte at han hadde nakenbilder av henne som han ville legge ut på internett.

– Jeg forsøkte å blokkere ham på sosiale media, men han dukket opp på andre måter, blant annet på utesteder jeg var, men også når jeg gikk på fjellet, forklarte kvinnen nylig i rettssaken.

Flere av meldingene ble dokumentert i retten. Mannen tok også kontakt med eks-kjærestens datter trass i at han hadde fått forbud om å kontakte henne.

Skyldte på feilsendte meldinger

«E-postene fremstår som noe usammenhengende, formålet og budskapet fremstår som uklart, men mye tyder på at formålet er at tiltalte ønsket å gjenetablere forholdet med henne», skriver Nordhordland tingrett.

45-åringen nektet straffskyld. Han forklarte blant annet at han hadde feilsendt syv meldinger etter at han ble ilagt et kontaktforbud.

Retten fester ikke lit til forklaringen. Forbrytelsene er isolert sett ikke av de mest truende eller skremmende, påpeker retten

— Belastende oppførsel

«Men det er ikke tvil om at de henvendelser som de fornærmede har blitt utsatt for er belastende. Videre må det legges vekt på at henvendelsene er skjedd over tidsrom på nesten ett år med noen pauser. Heller ikke et besøksforbud er til hinder for at tiltalte tar kontakt med de fornærmede», heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraff på 45 dager ble han dømt til 5000 kroner i bot, og han må betale saksomkostninger på 4000 kroner.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Annonsebilag