RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da rocken kom til Askøy...

Den fullstendige oversikten over rockens historie i Askøy kommune. Det var det elleville askøyværinger fikk oppleve i Havna i helgen.

Havna i Strusshamn var fullpakket. Klokken 00.30 natt til søndag gikk de på scenen. «Those Things» gjorde comeback etter mer enn tredve år. Gruppen introduserte rocken på Askøy for 40 år siden. Dette skulle feires, og for en tilbakekomst.

Jentene som for 40 år siden hang på scenekantene på ungdomshusene på Askøy var der. Noen kilo tyngre, noen flere rynker, men med det samme gode humøret og hylene intakt. Frontfiguren Nils «Billy» Andreassen tok publikum med storm. Den nå 57 år gamle læreren rocket. Publikum skrek og danset.

Askøyværinger var invitert til å høre Askøys første rockeband. For å oppleve dem som introduserte øyfolket for den nye musikkstilen, tidlig på sekstitallet. Publikum var en fin blanding av mennesker som enten var gamle nok til å ha opplevd bandene live på seksitallet, eller musikkelskere som bare hadde hørt rykter om dem.

Først ut var «Broylers». Så var det mer kjente «2nd Power Unit med Rolf Veland» som frontfigur. Stemningen sto i taket. «Those Things» avsluttet en vellykket kveld med 400 mennesker i salen.

For førti år siden tok disse bandene også turen over til bysiden. Kanskje de bør prøve igjen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere