RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Vålerenga nesten røyk ut mot Oppsal

Sist oppdatert:
Vålerenga møter Oppsal i cupen for andre gang.

Torsdag møter Vålerenga Oslo-klubben Oppsal i den første NM-runden. VIF-historiker Jarle Teigøy har i sakens anledning gjort et dypdykk i arkivene.

Vålerenga har kun møtt Oppsal Fotball en gang tidligere i obligatorisk kamp. Det var i 1983 da Vålerenga ledet toppserien og senere ble seriemester. I første NM-runde ledet imidlertid Oppsal 2-0 ved pause.

Det var nesten surrealistisk da lagene gikk til pause denne maidagen. Vålerenga ledet altså serien, hadde 10 dager før banka Ham/Kam 5-0 da Pål Jacobsen sto bak 3 av måla, men gikk til pause med 0-2 i sekken mot miniputten Oppsal. Og det fortjent. Undertegnede er født og oppvokst på Oppsal, hadde vært medlem av Oppsal og hadde fulgt håndballaget i en årrekke, men Vålerenga var laget i fotball og jeg var et aktiv medlem av VIF supporterclub. Hvem skulle jeg heie på i 2. omgang? Jeg sto der i VIF-skjerf og det var jo VIFs fotballag som hadde muligheter til finalespill, så det var egentlig ingen tvil. Ikke kjente jeg noen på Oppsal-laget heller.Vålerenga hadde landslagsspillere som Tom.R Jacobsen, Vidar Davidsen, Egil "Snappern" Johansen, Pål Jacobsen og Tor Brevik på laget, så jeg venta bare på opphentinga. Heldigvis kom den fort. Etter bare tre minutter scoret Trond Sollied og ytterligere 5 minutter senere sto det 2-2. Stein Gran hadde utlignet. Vålerenga pressa på, men ballen ville ikke i mål. Det nærma seg ti minutter igjen. Skulle det gå mot ekstraomganger. Men så, bølergutten "Snapper´n" redder dagen med sin scoring like etterpå og VIF kan sikre inn 3-2. Og jeg pustet lettet ut etter en kamp jeg aldri glemmer.

Vålerenga sikret seriemesterskapet i nest siste runde på Åråsen (0-0) og gikk til NM-finalen. Men Oppsal hadde vært det vanskeligste laget å slå på veien.

PS. Vålerenga tapte NM-finalen 0-2 og har aldri vært så nære "the double". Året etter vant Vålerenga serien igjen på overbevisende måte.

NM-CUPEN, 1.RUNDE, 26. MAI 1983:
Oppsal - Vålerenga 2 - 3 (2 - 0)

Trasopbanen. Tilskuere: 1.100

Mål: 1-0 Lars Gulbrandsen, 2-0 ca.27.min.Ivar Johnsen, 2-1 48.min Trond Sollied, 2-2 53.min Stein Gran, 2-3 80.min. Egil "Snapper´n" Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere