RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Da var det rasisten Hagen...»

(Senterpartiet.no)
Sist oppdatert:
Sp-politiker Jenny Klinge sitt utspill om strengere straffer for voldtektsmenn med minoritetsbakgrunn skapte heftig debatt blant leserne.

Nettavisen skrev mandag om Sp-politiker Jenny Klinge som vil ha tøffere tak mot voldtektsmenn med minoritetsbakgrunn. Utspillet kom i forbindelse med ferskt tallmateriale som viser at ni av ti voldtektsdømte i Stavanger er minoritetsmenn.

- For å kunne gjennomføre gode tiltak mot voldtekt, må vi vite hvem som begår disse og mot hvem. Det betyr at vi må tørre å ta debatten om sammenhengen mellom etnisk bakgrunn og voldtekt, sier Jenny Klinge, til Nettavisen.

- Bur gjerningsmennene inne
Deretter lister hun opp fem tiltak som hun ønsker å iverksette.

* sørg for at mistenkte gjerningsmenn blir varetektsfengslet til politiet har bevis eller kan sjekke vedkommende ut av saken.

* bur gjerningsmennene inne til de kan sendes ut av landet.

* bruk øverste strafferamme for voldtekter.

* følg opp voldtektsmenn som ikke kan sendes ut av landet langt bedre for å unngå gjentakelser.

* staten bør gjøre en innsats for å endre forkastelige holdninger når folk fra relevante kulturer kommer til landet.

Kopierer Frps politikk
Majoriteten av leserne som har kommentert saken er enig i tiltakene Klinge lister opp. Likevel mener mange at den ivrige justispolitikeren på ingen måte har funnet opp kruttet.

- Jeg mener da klart og tydelig at jeg har hørt dette argumentet før? Men da var det kanskje fra et parti hvor mange bare lukker ørene på autopilot? Var det ikke en kar som het Carl, eller noe, som advarte mot dette for 20 år siden, skriver en leser.

En annen sier at han at forundres over å se hvordan partiene til venstre kjærlig trykker Frp's programposter til sitt bryst, jo nærmere de kommer sperregrensen.

- De uttaler seg som om de er oppfinnerne av denne politikken, kommenterer han.

Mange mener Sp-politikeren presenterer et budskap Frp har stått i spissen for de siste 20 årene.

- Da var det rasisten Hagen. Merkelig hvordan noen politikere begynner å våkne opp av vinterdvalen. Bare så synd at de bruker hele sommeren på å våkne og når vinteren setter inn så er de i dvale igjen, skriver en annen leser.

Flere mener det bør åpnes for en lovendring som gjør det mulig å trekke tilbake statsborgerskap.

- Apartheid
Andre mener debatten blant leserne har sporet helt av.

- Kan ikke forstå hvorfor disse skal sendes ut. Det er våre politikere som har akseptert at det skal være slik ved og ikke sette de inn. Og det er vi som har stemt fram disse politikerne. Vi har fått det akkurat slik vi vil. Problemet med demokratiet er vel at de vi velger, kanskje ikke tar de avgjørelsen vi ønsker, men tar derimot avgjørelser ut fra sin partipolitiske pisk skriver en mannlig leser.

En annen kommenterer følgende:

- Dette er et nasjonalt problem, hvis alle innvandrere i landet hadde dratt sin vei så ville det ha vært voldtekter. Dere prater som om alle innvandrere har lyst til å voldta den første norske kvinne de får øye på, sier han.

En annen mener strengere straffer for voldtektsmenn med minoritetsbakgrunn nærmer seg apartheid.

- En rettsstat kan ikke ha en lov for hvite kristne og en for arabiske muslimer og andre utlendinger. Det kalles apartheid, og det har vi kvittet oss med i Vest-Europa. Men man bør se hva man kan gjøre innenfor dagens lover med alle voldtektsmenn, asylsøkere eller etnisk norske, skriver han.

Hva syns du?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere