*Nettavisen* Nyheter.

«Da vi begynte å pirke bort i den, kviknet den til»

Borgar fikk grevling i grillen. Foto: (Privat)

Borgar og hans to kollegaer trodde ikke sine egne øyne da de oppdaget hva de hadde i grillen på bilen.

(Telemarksavisa) Borgar Kristensen fra Porsgrunn kom kjørende i sin lille Peugeot på E18 mot Telemark en tidlig morgen da han plutselig fikk øye på en grevling i veibanen. En møtende bil i motgående felt gjorde det umulig å svinge unna, og Kristensen hadde ikke annet valg enn å fortsette mot grevlingen.

- Dunket bra

Bilen traff grevlingen i 80 kilometer i timen.

- Det dunket ganske bra, men hverken de to passasjerene mine eller jeg så hvor det ble av grevlingen. Vi regnet med at den hadde havnet i veikanten, forteller Kristensen til VG.

Etter halvannen kilometer fikk han stanset og tatt en titt på bilen. Han ville sjekke skadeomfanget på bilen da han oppdaget hva som ventet på ham.

- Det var utrolig syn! Vi ble skikkelig overrasket - vi hadde en grevling i grillen.

Kviknet til

Historien til Kristensen fant sted i fjor, men da VG mandag kunne fortelle om en britisk kvinne som fikk et rådyr sittende fast i grillen, tok Kristensen kontakt med avisen for å dele sin liknende opplevelse.

Kristensen forteller til VG at han regnet med at grevlingen var død, men tok sine forholdsregler, og hjalp dyret løs fra grillen med en planke han fant i veikanten.

- Da vi begynte å pirke bort i den, kviknet den til. Vi brukte litt tid på å få den løs, og den ble liggende noen minutter på asfalten før den reiste seg. Da den kom seg på beina, sjanglet den mot skogholtet. Den var nok skikkelig svimeslått, forteller sjåføren til avisen.

Kristensen kontaktet ikke politiet, vegvesenet eller viltnemda etter påkjørselen, fordi grevlingen så ut til å klare seg bra.

På sine hjemmesider, skriver Statens Vegvesen at alle bilister har plikt til å hjelpe til dersom man ser at et dyr er skadet eller hjelpeløst.

Les flere saker fra Telamarksavisa.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.