RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da vi trodde våren var kommet ...

Oslo våknet onsdag morgen opp til snø og slaps etter en lengre periode med vårfornemmelser.
Oslo våknet onsdag morgen opp til snø og slaps etter en lengre periode med vårfornemmelser. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
... gjorde vinteren et lite comeback.

Mange sukket nok tungt da de slo opp soveromsgardinene i morges og så hva som var i «værgjære».

LES OGSÅ: Her er påskesnøen i fare

Men fortvil ei, Oslo-borgere. Den vårlige følelsen som har preget østlandsområdet den siste tiden gjør seg raskt gjeldende igjen.


- Slapp av, dette er forbigående. Det vil trolig komme litt nedbør i form av snø og slaps de neste par timene over Oslo og nærliggende områder, før det trekker østover. Så venter vi litt vestavind som raskt vil tørke opp snøen som har kommet. Det er ikke utenkelig at temperaturen vil stige til fire-fem grader i løpet av dagen, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved meteorologisk institutt på Blindern til Nettavisen.

- Er det vinteren som tuller litt med oss?

- Det er mars, vet du. Og med østvaind som nå blir det fort litt snø. Men, vi får nok se noen stjerner i kveld, sier meteorologen.

Mange ulykker langs veiene

Snøfallet har skapt en del problemer langs veiene i Østlandsområdet i formiddag. Det meldes om mange ulykker og lange køer flere steder.

LES OGSÅ:To personer er kritisk skadd, og en er alvorlig skadd, etter en trafikkulykke på riksvei 22 i Østfold onsdag morgen. 

FØLG TRAFIKKEN:Her får du de siste nyhetene fra trafikken

Vinteren har likevel ikke sluppet taket på Sør-Norge. I fjellene er det fortsatt mye snø. All nedbøren som har kommet som regn i lavlandet, har stort sett falt ned som snø til fjells. På Haukeli ble det meldt om nesten en meter snøfall forrige helg.

LES OGSÅ:Denne snøen kan gi skikkelig vårflom
LES OGSÅ:
Ser du sola, du Ola?

MYE VÆR: Forholdene rundt Haukeli Fjellstue er vanskelige med mye vind, snø og dårlig sikt. Slik så det ut ved den populære fjellstua i går.


Slik så det ut på Budor i Løten kommune i Hedmark i slutten av forrige måned. Da var snødybden på nesten to meter. Ennå ligger det cirka en meter med snø på Hedmarksvidda.


Følg Nettavisens værblogg her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere