OSLO TINGHUS (Nettavisen): Tirsdag ble retten satt for en ny uke i rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik. Fire venner og bekjente av tiltalte inntok vitneboksen.

Breivik på bakrom
De fire ønsket ikke å bli identifisert av media, og de ønsket heller ikke å vitne med Breivik til stede. Dette aksepterte Breivik, som ble ført inn på et bakrom da første vitne kom inn.

Så vennen isolere seg

To gamle kamerater av Breivik - en brannmann og en jurist - husker at de reagerte på at han i en periode isolerte seg. De var bekymret for ham, og et av vitnene sier han da fryktet at Breivik hadde gått inn i en depresjon eller at han alternativt var homofil og ikke turde å komme ut av skapet. Da Breivik tok kontakt igjen, husker de at han var mer opptatt av å snakke om politikk - og da innvandringspolitikk.

- Ikke åpen for andre synspunkter

Det ene vitnet, en 33-åring som kjente Breivik fra videregående og som en tid også bodde sammen med ham i et bofellesskap, sier han forsøkte å motsi Breivik da han snakket om disse temaene. Da skal Breivik ha blitt rasende.

- Han var ikke åpen for å høre andre synspunkter. Det var ikke mulig å komme gjennom, sa 33-åringen.

Les også: Breivik ble rasende

Les også: Fikset nesen og brukte pudder

Tiltaltes mor møter ikke som vitne.

Nettavisen følger forhandlingene direkte. Les referatet fortløpende i boksen under med de siste meldingene først. Når dagen er over og retten er hevet, kan du lese hele referatet i kronologisk rekkefølge.

HTML EMBED