RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dag 5 av 22. juli-rettssaken.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nettavisen rapporterer direkte fra Oslo tinghus og rettssaken mot Anders Behring Breivik.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Fredag ble dagen der terrortiltalte Anders Behring Breivik fortalte om sin drapsferd på Utøya. Han husket svært mange detaljer fra han ankom fergeleiet på landsiden ved Tyrifjorden og til han avfyrte de første skuddene og begikk de to første drapene på Utøya, nemlig på vaktmannen Trond Berntsen og Monica Bøsei, hun kjent for mange som "Mor Utøya".

Av massakren som fulgte etterpå og tida fram til han ble pågrepet av politiet sør på øya husket han færre detaljer. Deler av hendelsesforløpet syntes å være uklart for ham. Retten fikk likevel en rekke av grufulle detaljer, blant annet om hvordan han rolig hadde likvidert også de som ba for sine liv og hvordan han hadde forvirret og lokket fram ungdommer som gjemte seg.

Referatet i boksen under inneholder ikke alt som ble sagt. Det er utdrag og sammendrag fra utspørringen. Vi gjør likevel leserne oppmerksom på at det inneholder sterke skildringer fra massakren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere