RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dag Terje Andersen: Vi trenger fortsatt å stå sammen

Oslo (NTB): Stortingspresident Dag Terje Andersen takket i sin minnetale i Oslo domkirke søndag 22. juli etterlatte, overlevende og det norske folk. Budskapet hans var at vi fortsatt trenger å stå sammen.

- Når vi nå markerer ettårsdagen for 22. juli, er det mange som fortjener takk. De etterlatte for å opptre verdig selv når sorgen tynger aller mest. De overlevende for å være gode forbilder for oss alle. Og det norske folk for å ha slått ring om vårt demokrati. Vi trenger fortsatt å stå sammen. Takk, sa Andersen i sin minnetale.

Han viste til de mange som strømmet ut i gater og på torg for å slutte opp om felles verdier.

- Det var unisont, det var ekte og det var ikke bare knyttet til de første dagenes sjokk og sorg. Derfor ga det håp, sa Andersen.

Han fortalte om et tungt år.

- Dere som er etterlatte, savner kjære som skulle vært hos dere i mange år fremover. Dere som er skadde, vet at kampen for å komme tilbake til hverdagen er hard. Dere som overlevde, bærer på minner ingen skulle måtte tåle. Mange strir fremdeles. Mange har gjort forsøk på å forklare og forstå. Men ingen kan i dag med sikkerhet si hva terrorhandlingen har gjort med oss. Det eneste vi vet, er hvilke bilder som har festet seg, sa Andersen i sin minnetale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere