Dagblad-veteran etterlyser svar på VG-saken

Frithjof Jacobsen og Jette Christensen

Frithjof Jacobsen og Jette Christensen Foto: Ntb Scanpix

Mener det fortsatt henger et spørsmål i lufta.

18.01.19 08:30

I en kommentar i Dagbladet tar politisk kommentator John Olav Egeland opp saken mellom VG-kommentator Frithjof Jacobsen og Ap-politiker Jette Christensen.

Der skriver Egeland hvordan Jacobsen og Christensen uten tvil har fulgt spillereglene hva gjelder åpenhet om relasjoner, bindinger og interesser mellom politikere, redaktører og journalister.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Skjulte bindinger er en uting både i politikken og i mediene

Kampanje har blant annet omtalt saken.

- Når startet forholdet?

Men den tidligere sjefredaktøren i Dagbladet peker på et viktig punkt som fortsatt har til gode å bli besvart.

SKEPTISK: Dagbladet-veteranen John Olav Egeland mener det fortsatt er et ubesvart spørsmål i lufta. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Likevel er det ett spørsmål som henger i lufta, og som ikke er besvart på noen tydelig måte: Når ble forholdet inngått? I denne sammenheng er dette ikke bare et spørsmål om privatliv. Da ville ikke offentligheten hatt noe med det, skriver Egeland i kommentaren i Dagbladet, før han fortsetter:

- For Jacobsen handler det om hans integritet som politisk kommentator og forholdet til redaksjonen i VG. For Christensen om hennes forhold til partifellene og partiet. Begge deler gjelder tillit, fortsetter kommentatoren.

- Tre versjoner

Det var tirsdag ettermiddag Jacobsen annonserte hans avgang i VG, før han dagen etter bekreftet Nettavisens sak om skjulte bindinger.

I Gunnar Stavrums kommentar til saken peker sjefredaktøren på VGs utfyllende forklaring med påskriften om at "det som har skjedd, er et brudd på vår kontrakt med leserne".

- Det kan ikke tolkes annerledes enn at VG-medarbeideren har blandet roller, og skrevet kommentarer samtidig som han hadde et nært forhold til Jette Christensen, skriver Stavrum og mener forklaringene til både Christensen, Jacobsen og VG spriker.

Mens VG snakker om et brudd på leserkontrakten, mener Stavrum det åpenbart er snakk om et forhold som har vart lenger enn lovlig.

- Ifølge Frithjof Jacobsens forklaring til VG var forholdet et faktum 1. nyttårsdag, mens Jette Christensen altså følte at hun måtte informere om en date som kunne lede til et forhold, skriver han videre.

Les også: Derfor måtte Frithjof Jacobsen si opp i VG

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag