RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet inngår millionavtale med Sjøfarten

Sist oppdatert:
Tvisten mellom Dagbladet og Norges Handels og Sjøfartstidende om stemmerett for aksjene avisen kjøpte i DN-eieren, ser ut til å løse seg. Samtidig har Dagbladet fått kontrakten om å trykke Sjøfartens aviser, verdt rundt 130 millioner kroner.

Dagbladet ervervet 22 prosent av aksjene i Norges Handels og Sjøfartstidende for noen år siden. Etter den tid har det vært en strid mellom de to mediehusene om stemmeretten til aksjene.

NHST nektet Dagbladet stemmerett for aksjene og avisen ville gå til rettssak for å få mer innflytelse i DNs eierselskap. Saken var berammet til Oslo Tingrett i oktober, men nå ser saken ut til å løse seg uten at partene går inn dørene i tinghuset.

Partene er blitt enig om at saken trekkes fra rettsapparatet. Målet er at tvisten skal løses på annen måte, senest ved en eventuell voldgift etter en periode på fire og et halvt år. I en pressemelding fra NHST står følgende:

Avishuset Dagbladet fortsatt vil motta alle økonomiske rettigheter som aksjonær i NHST som dividende. NHST's styre opprettholder den tidligere meddelte transportnektelsen og begrensningene dette legger på blant annet de organisatoriske rettigheter (stemmerett o.l.).

Samtidig er det klart at Dagbladet vinner kontrakten om å trykke publikasjonene som NHST gir ut. Dagblad-Trykk er valgt som leverandør for trykking av avisene Dagens Næringsliv, Trade Winds, Upstream og spesialpublikasjoner for en periode av fem år fra 1. januar neste år.

- Dagblad-Trykk er svært tilfreds over å igjen bli valgt som trykkerileverandør til en så viktig kunde som Norges Handels- og Sjøfartstidende, sier administrerende direktør Cato Hellesjø i Dagbladet.

Tilbudet har en verdi på rundt 130 millioner kroner over en femårsperiode.

Etter dette vil DB-Trykk stå for trykking av opplaget for Dagens Næringsliv for Østlandet og Nord-Norge som utgjør ca 50.000 aviser på en vanlig dag i 2003, og hele opplagene for verdens ledende shippingavis Trade Winds og verdens ledende oljeavis Upstream, sier Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere