RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet setter punktum for kommentarfeltet


Sjefredaktør i Dagbladet John Arne Markussen.
Sjefredaktør i Dagbladet John Arne Markussen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dagbladet vil om kort tid legge ned alle kommentarfeltene på sin egen nettside. I stedet skal debatten flyttes til sosiale medier.

Avisen melder torsdag at den har mål om å nå enda flere lesere ved å flytte kommentarfeltet over til sosiale medier i sin helhet. I det ligger også et tettere samarbeid med Facebook, opplyser ansvarlig redaktør John Arne Markussen.

Les også: Når nettrollene sprekker

– At vi stenger kommentarfeltene må sees i sammenheng med veksten i sosiale medier. Vi har over lengre tid registrert avtakende interesse for debatt i kommentarfeltene, når vi ser bort fra noen få, men veldig aktive gjengangere, sier han til avisen.

Les også: Nettavisen med nytt kommentarsystem

I løpet av omtrent to måneder skal kommentarfeltene på Dagbladet.no stenges for godt. Avisens politiske redaktør Geir Ramnefjell sier trekket passer brukerne godt.

– Vi flytter nå ressursene. Oppfølging av våre kontoer i sosiale medier er blitt viktigere å prioritere enn kommentarfeltene. Aktiviteten der er etter hvert blitt ganske liten sammenlignet med den vi ser i sosiale medier, sier Ramnefjell.

Diskuter Dagbladets kommentarfelt-kutt i Nettavisens kommentarfelt nederst i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere