RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet vil slanke bort veteranene

Sist oppdatert:
I den siste slankepakken fra Dagbladet forsøker avisen å få veteranene til å gå. Fotograf Tom Martinsen er en av dem som er innkalt til samtale med sjefredaktøren.

- Dette er første gang i mitt liv at jeg er blitt invitert til en samtale med sjefredaktøren. Jeg skulle ønske det hadde vært under andre omstendigheter, og at jeg kunne sagt ja takk til en prat, sier Tom Martinsen til Journalisten.

Martinsen har fast fotospalte hver lørdag i Dagbladets Magasinet. Han har aldri hatt det morsommere på jobben enn nå og takket nei til et møte med sjefredaktøren.

Alle medarbeidere i Dagbladet som fyller 60, eller mer, i løpet av 2003 år fikk en "jubileums-e-post". Personaldirektøren ba dem møte sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen til personlig samtale. Blant de som fikk e-post var fem redaksjonelle medarbeidere, alle kjente Dagbladet-navn: Harriet Eide, Tom Martinsen, Arvid Bryne, Gudleiv Forr og Erling Ramnefjell.

Bryne har sittet som styremedlem i Dagbladets stiftelse og sier at ledelsen skal forvisse seg om at alle har forstått hva en AFP-pensjonering innebærer.

– For egen del har jeg to ganger, i skriftlig form, fått en grundig og utfyllende orientering fra ledelsen i kroner og ører om hva en førtidspensjon vil bety for meg. Jeg er ikke så tungnem at jeg må ha det enda en gang til, sier Bryne til Journalisten, som har 33 år bak seg i avisen.

Dagbladet skal spare 50 millioner kroner, men da den nye fristen for å søke sluttpakker eller avtalefestet pensjon gikk ut fredag var det kun var åtte nye søkere. Halvparten søker AFP og den andre halvparten søker sluttpakke. Fra før har tolv medarbeidere i Dagbladet søkt om tidlig avgang. Dermed er det langt til målet.

Klubbleder Maria Brit Espinoza sier til Journalisten at det ikke kan oppfattes på noen annen måte enn at eldre medarbeidere i Dagbladet nå blir satt under et urimelig press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere