Gå til sidens hovedinnhold

Dagen derpå for oljeselskapene på børsen

Oslo (NTB): Regjeringens nye skatteregler sendte Statoil og Det Norske i minus på Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 0,3 prosent til 485,11 poeng.

De nye skattereglene for oljebransjen førte til at Det norske oljeselskap falt med 1,8 prosent mandag, mens Statoil slapp unna med et mer beskjedent fall på 0,2 prosent.

Blant de mest omsatte aksjene var det seismikkselskapet PGS (-1 prosent) og Subsea 7 (-0,9 prosent) som hadde den dårligste dagen, mens Seadrill var den suverene vinneren med en kursvekst på 3,2 prosent. Norwegian steg 0,9 prosent etter å ha levert tall som viste kraftig vekst i passasjertallene, om enn noe lavere enn kapasitetsøkningen i samme periode.

Oljeprisen falt noe gjennom dagen, og et fat nordsjøolje kostet 104,04 dollar da børsen stengte. Amerikansk lettolje ble omsatt for 95,02 dollar fatet.

Ellers i Europa tok ikke de toneangivende børsene én bestemt retning. Londons FTSE 100-indeks steg 0,9 prosent, mens CAC 40 i Paris falt med en kvart prosent. I Frankfurt ble DAX-en stående omtrent på stedet hvil og beveget seg under en halv promille nedover. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai