Dagen for tekniske bevis i Sigrid-saken

Oslo (NTB): Torsdag vil politiets eksperter vise retten hvilke tekniske bevis de sikret fra låven og i den tiltaltes campingvogn på Bryn i Oslo. I tillegg skal obduksjonen av Sigrid Giskegjerde Schjetne legges fram.

Etter tre dager med den tiltaltes forklaring er torsdagens program i sin helhet viet etterforskningen og obduksjonen av den døde 16-åringen. Det er spesielt hvilke funn som ble gjort i låven på Bryn hvor den tiltalte 38-åringen bodde i en campingvogn, og hvor politiet gjorde en rekke biologiske spor, som vil bli gått gjennom først.

I påtalemyndighetens bevisoppgave er låven og campingvogna utpekt som åsted, altså det stedet hvor politiet mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept. Blod fra 16-åringen er funnet på en rekke steder og gjenstander, men ingen av bevisene knytter den tiltalte direkte til den volden politiet mener hun ble påført.

- Jeg ber retten merke seg at temaet låven er meget sentralt i saken, sa statsadvokat Nina Prebe under sitt innledningsforedrag mandag.

Senere torsdag vil også patolog Per Hoff Olsen, som sto for obduksjonen av den døde, legge fram sine funn og konklusjoner for Oslo tingrett.

Det tok nesten en hel måned fra Sigrid forsvant natt til 5. august i fjor og til hun ble funnet 3. september. Det er ikke endelig klarlagt hva hun døde av eller når hun døde, men det er funnet spor etter stump vold mot hodet, bryst og mageregionen. Etter at hun var død ble hun pakket inn i dyner, sengetøy og et telt før hun ble fraktet fra Bryn til Kolbotn og dumpet i skråningen bak verkstedet til den tiltaltes 65 år gamle kamerat som også var siktet i saken de første månedene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.