Gå til sidens hovedinnhold

Dagen før TV-sendingen, skal Trumps eks-advokat ha fått den pinlige beskjeden

Trumps eks-advokat skal ha fått TV-forbud.

NEW YORK (Nettavisen): TV-kanalen Fox News skal ha innført forbud mot å intervjue Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani på skjermen.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

Ble oppringt før TV-sending

Det melder Politico, som skriver at Giuliani ble informert om forbudet like før en sending 11. september i år. Da hadde forbudet allerede vart i tre måneder, uten at han hadde blitt informert det.

Les også: Kompanjongen tjente 170.000 kroner dagen: Nå har Trump fått nok

Giuliani skulle etter planen deltatt på en TV-sending 11. september i år i forbindelse med terrorangrepet i New York, et angrep som fant sted på et tidspunkt da Giuliani var ordfører i byen.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Les også

Trumps svettende advokat går viralt

Det er TV-verten Pete Hegseth som skal ha ringt Trumps tidligere advokat kvelden før, beklaget, og fortalt ham at han hadde blitt strøket fra gjestelisten.

Les også: Bok: Giuliani var kanonfull da han ga Trump villedende råd før skjebnedagen

En kilde som står Giuliani nær, skal ha fortalt til Politico at den tidligere Trump-advokaten og New York ordføreren er svært skuffet over avgjørelsen, fordi han mener han har «gjort Robert Murdoch en stor tjeneste».

Les også

Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

- Han spilte en stor rolle ved å få Fox inn på Time Warner så man kunne se kanalen i New York City, sier kilden til Politico.

Les også: Trump-teamet tar avstand fra advokat: - Arbeider på egen hånd

I tillegg skal Giulianis sønn, Andrew, også være bannlyst av kanalen, usikkert av hvilken grunn.

En talsmann fra Fox avviser ifølge The Hill at Giuliani etter planen skulle være med på TV-programmet «Fox & Friends» på 11. september, men vil ikke kommentere om den tidligere Trump-advokaten er utestengt fra kanalen.

Les også

Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Den tidligere Trump-advokaten blir nå saksøkt av firmaet, Dominion Voting Systems etter at Giuliani og flere av Trumps nærmeste advokater på en pressekonferanse to uker etter valget i 2020 la fram en bisarr teori om at selskapet bak stemmemaskinene hadde samarbeidet med finansmannen George Soros og Venezuela for å stjele valget fra Trump. Fox News blir også saksøkt, fordi de lot Giuliani komme med disse påstandene på TV-kanalen.

Får ikke jobbe som advokat

I sommer kom nyheten om at Rudy Giuliani ikke får arbeide som advokat i Washington D.C. etter at han tidligere på året hadde blitt fratatt advokatbevillingen midlertidig i New York, melder CNN.

Les også: Sammenligner Biden med Donald Trump: - En fornærmelse

Bakgrunnen er at han fremmet løgnaktige påstander om valgfusk i etterkant av presidentvalget i november, da han var tidligere president Donald Trumps personlige advokat.

Les også: Donald Trump avslører sin kontroversielle koronateori i nytt oppsiktsvekkende intervju

Giuliani arbeider ikke lenger regelmessig som advokat og hadde ikke gjort det på flere år før han ledet Trumps forsøk på å utfordre valgtapet mot Joe Biden juridisk, noe de ikke nådde fram med. Giuliani var New York-ordfører i åtte år og ble en nasjonal figur i kjølvannet av terrorangrepet 11. september 2001.