RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagens lunsjtips

Foto: Astrid Hals (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)
Hvorfor ikke unne deg noe ekstra på slutten av uken?

Du har kanskje jobbet hardt og effektivt hele uken og ikke spist noe annet enn den kjedelige matpakken til lunsj hver dag? På fredag er det naturlig å unne seg det lille ekstra som gjør at du faktisk kan glede deg til lunsj.

For brødmaten trenger ikke å være kjedelig, men de rette ingrediensene kan du lage deilige sandwicher som får kollegaene dine til å bli grønne av misunnelse. Prøv dagens tips, sandwich med eggesalat. Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og gjelder for to porsjoner.

Få flere gode tips i vår lunsjspesial.

Ingredienser
2 skive brød
2 skive røykt kalkunpålegg

Eggesalat:
2 stk. egg
2 ss majones
2 ss kesam
½ ss hakket tørket gressløk
1 ½ ss finsnittet purre (kan sløyfes)
salt og pepper

Pynt per sandwich:
½ blad hodesalat
½ stk. tomat
1 skive slangeagurk

Fremgangsmåte
1. Hardkok eggene (8-10 minutter) og avkjøl i rennende, kaldt vann.
2. Del tre av eggene med en eggedeler, først på tvers, så på langs. Del det fjerde egget i skiver.
3. Bland de hakkede eggene med majones, kesam, gressløk og eventuelt purre. Smak til med salt og pepper.
4. Del hver brødskive diagonalt.
5. Legg salat på den ene halve brødskiven, og deretter en halv skive kalkunpålegg, eggesalat, tomat- og eggeskiver, den andre halve skiven med kalkunpålegg og til slutt andre halvparten av brødskiven på toppen.
6. Stikk en grillpinne gjennom alle lagene og pynt med en agurkskive skåret på langsmed ostehøvel.

Server gjerne med milkshake ved siden av.

Se mandagens lunsjtips.
Se tirsdagens lunsjtips.
Se onsdagens lunsjtips.
Se torsdagens lunsjtips.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere