*Nettavisen* Nyheter.

Dagens Næringslivs virale nettsted legges ned - anklages for kopiering

Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)/Faksimile fra Bisbuzz

Sjefsredaktøren i Dagens Næringsliv misliker praksisen i Bisbuzz. Nettstedet vil bli lagt ned om kort tid.

30.07.15 17:16

I fjor startet Dagens Næringsliv opp Bisbuzz, for å lære hvordan de kunne lage virale artikler.

Torsdag skriver Journalisten at nettstedet driver med omfattende kopiering, og at sjefsredaktør Amund Djuve bekrefter at det skal avvikles i løpet av kort tid.

Har funnet kopiering

Medialounge, som er en markedsplass for lisensiert redaksjonelt innhold, har studert det virale nettstedet daglig over en måned. De har funnet en rekke eksempler hvor DN har regelrett har kopiert tekst.

Journalisten skriver at det er økonomiske motivasjoner bak gjennomgangen som har blitt gjort, og at markedsplassen har vært i dialog med DN om en lisensavtale. Gründer Jorunn Flydal sier at avisen klipper mye og kynisk, i stedet for å betale for innholdet.

Djuve sier at «dette er en praksis som dessverre er ganske vanlig for denne type nettsteder». Nå ønsker han at avisen prioriterer skikkelig og grundig journalistikk, skriver Journalisten.

LES OGSÅ: Mammablogger beskyldes for plagiat

Omfattende plagiering

Mandag denne uken kom det også frem at en sak som sto på trykk i Magasinet i Dagens Næringsliv lørdag, inneholdt plagiat fra en fem år gammel amerikansk reportasje.

«Klagemuren» er skrevet av Daniel G. Butenschøn og Anne Flæte, hvor det er Butenschøn som har innrømmet plagiatet. Mandag kom sjefsredaktøren med omfattende beklagelse i avisen.

LES OGSÅ: Rolness anklager Journalisten-redaktør for plagiat

I etterkant har DN funnet tilfeller av plagiat i flere artikler skrevet av Butenschøn. Tirsdag kom det frem at den tidligere DN-journalisten trekker seg fra vervet som nestleder i SKUP med umiddelbar virkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.