RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagligvarebransjen kritiske til panteforslag

Sist oppdatert:
Den tyske næringsmiddel- og dagligvarebransjen går nå ut mot Bayerns forslag til ny pantelov i Tyskland. De mener Bayern lar seg true av miljørvernminister Jürgen Trittin
Dagligvarebransjen er kritiske til delstaten Bayerns initiativ i overhuset om å utforme en enklere pantelov. Bayerns forslag er ventet å bli behandlet i det tyske overhuset, Bundesrat, førstkommende fredag.

Den tyske dagligvarebransjens organisasjon HDE og næringsmiddelbransjens BVE har vært stille etter at Bayerns forbundsrådsminister Erwin Huber for en drøy uke siden satte frem et kompromissforslag i den tyske pantestriden.

Nå er de imidlertid på banen med kritikk. De mener at Huber med sitt forslag bøyer seg for miljøvernminister Jürgen Trittins trussel om å utvide panteordningen fra øl og mineralvann til også å omfatte engangsemballasje for vin, saft, melk og juice.

De mener også at Bayerns forslag ignorerer innvendingene fra EU-kommisjonen og EUs generaladvokat mot den tyske panteordningen.

BVE og HDE ber overhuset om ikke å ta en beslutning som "må fjernes i løpet av få uker på grunn av uovernestemmelser med EUs lovverk".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere