*Nettavisen* Nyheter.

Dagmar har blåst seg ferdig

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst/Per-Helge Berg): Mandag morgen skal Dagmar ha blåst seg ferdig. Men uværet førte til store skader på Nordvestlandet og i Trøndelag, med vind opp i orkan styrke søndag kveld og natt til mandag.

26.12.11 08:10

Uværet har sannsynligvis ført til skader for flere hundre millioner kroner, men mandag morgen melder Meteorologisk institutt at uværet er over og har nådd såkalt «fase D».

Det tidligere stormsenteret ligger nå over Nord-Sverige og er blitt noe svekket. I den nordlige delen av Trøndelag er det fortsatt liten til full storm, mens vinden er minket til vestlig stiv og sterk kuling nord for Stad, heter det i det nyeste varselet utstedt ved firetiden natt til mandag. I Sogn og Fjordane meldes det at vinden har løyet til mellom liten og stiv kuling.

I Molde slet en hel flytebrygge med seilbåter seg fra festene og kom i drift i uværet. En seilbåt ble slengt på land av vindkastene. I Malvik i Sør-Trøndelag skal taket på idrettshallen Abrahallen ha blitt tatt med i vindkastene, og hallen er nærmest flerret i to, melder Adresseavisen.

I Trondheim måtte politiet sperre av hele området rundt Pirsenteret ved havna i byen etter av bølgene skal ha slått inn deler av veggen på senteret. Politiet måtte også stenge Skansentunellen etter at flomvann trengte inn i tunnelen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.