*Nettavisen* Nyheter.

Dagmar og Berit ga nedtur for Gjensidige

Oslo (NTB): De ødeleggende stormene på slutten av fjoråret medførte resultatnedgang i fjerde kvartal for Gjensidige. Resultatet før skatt endte på 898 millioner kroner.

Det er en nedgang på 170 millioner kroner fra samme periode i 2010. Mye av dette skyldes resultatet for skadeforsikringsvirksomheten, som gikk ned 40 prosent.

Gjensidige Forsikring ASA slår likevel fast at de finansielle målene for året som helhet er nådd. Resultatet før skatt for hele 2011 endte på 3,73 milliarder kroner, en forbedring på 477 millioner fra 2010.

- Vi er godt fornøyd med resultatene for 2011, selv om fjerde kvartal ble betydelig påvirket av skader etter stormene Berit og Dagmar, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Han melder at de har hatt meget gode resultater på privatforsikring gjennom året.

- Utviklingen i vår internasjonale virksomhet er på rett vei, og vi er tilfreds med at støtteområdene i Norge, Gjensidige Bank og Gjensidige Pensjon og Sparing, også bidrar positivt, sier han.

Dagmar og Berit medførte alene at selskapets combined ratio, som måler forholdet mellom inn- og utbetalinger av forsikringer, ble belastet med 4 prosent i fjerde kvartal. Den gikk opp til 95,7 prosent i perioden, så perioden ble likevel lønnsom for Gjensidige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag