*Nettavisen* Nyheter.

«Dagmar» raserte skog for en halv milliard

Bergen (NTB): Ekstremværet «Dagmar», som slo inn over Vestlandet i romjula i fjor, ødela dobbelt så mye skog som tidligere antatt.

Statens landbruksforvaltning (SLF) anslår nå at over 700.000 kubikk skog fikk skader som følge av «Dagmar». Det er dobbelt så mye som de anslo tidligere i år, skriver Bergens Tidende.

- Både i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal er skadene vesentlig større enn det vi først fikk rapporter om. Vi har erfart det samme tidligere. I de første overslagene etter slike storstormer er det rett og slett vanskelig å ta nok i. Vi har oppjustert verdien av det vindfelte volumet til rundt 500 millioner kroner, sier Torleif Terum i SLF.

Sogn og Fjordane fikk størst skader på skogen. Det første overslaget lød på at 200.000 kubikk hadde blitt skadd, men nå mener Sogn og Fjordane Skogselskap skogselskapet at volumet er rundt det dobbelte, altså 400.000 kubikk.

Mens skogeierne etter nyttårsorkanen i 1993 fikk dekket sine tap gjennom Naturskadefondet, må de denne gangen ta regningen selv.

Ifølge SLF er bare hver femte skogeier forsikret gjennom selskapet Skogbrand. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.