Gå til sidens hovedinnhold

Dagravner skal passe på barna

Vold og ran er dagligdags for barn og ungdom i Oslo. Nå vil mange skoler og bydeler få på plass dagravner som kan gi mer trygghet.

(iOslo): I Stovner bydel har dagravnene i gule refleksvester vært tilstede i mer enn ett år allerede.

Utrygt nærmiljø
Frivillighetssentralen har gode erfaringer med dagravnene. Daglig leder ved sentralen, Gudrun Brøvig Silde, forteller til Aftenposten at dagravnene er tilstede når skolebussen ankommer senteret på Stovner fordi det har vært episoder med knuffing der. Det er viktig at voksne er synlige i nærområdet, ikke bare på nattestid:

- Vi holder øyne og ører åpne, slik at det også på dagtid er noen som følger med. Det er forebyggende bare at vi er synlige, sier dagravn Erling Thom til Aftenposten.

Oslopolitiet fortalte i går at barneranene blir mer brutale og truende og at gjenger slår til også på dagtid utenfor skolene.

Mangler frivillige
Flere bydeler i Oslo, blant annet Alna og Romsås, ønsker dagravning og har etablert rammeverket, men problemet har vært å skaffe frivillige til å gjøre jobben.

Dagravning skal i likhet med natteravning, basere seg på frivillige voksne. Formålet skal være å skape trygghet for barna i nærmiljøet på dagtid. Sandnes var først ute med tiltaket, og erfaringene er positive.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene