Dagros får skylda for smørmangel i Norge

Oslo (NTB): Norske kyr melker for magert. Lite fett i melken bidrar til smørmangel i Norge. Nå jobber Tine med nye kuer som skal gi oss fetere melk.

29.08.12 07:07

Prognoser Tine selv har utarbeidet viser at fettinnholdet i melken stadig er synkende. Mens det tidligere lå på 4,17 prosent, ligger det nå nede på 4,07 prosent, skriver Aftenposten.

I tillegg har nordmenn kastet seg over det gule gullet i matlagingen, og Tine har nå store problemer med å produsere nok.

Nå innser Tine at dette er et problem som ikke kommer til å forsvinne med det første.

- Norske forbrukere var i fjor tydelige på at de foretrekker norsk smør, og Tine skal strekke seg langt for å innfri dette ønsket, sier kommunikasjonssjef Øystein Knoph i Tine.

Samtidig som vi spiser mer smør, drikker nordmenn mindre melk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.