*Nettavisen* Nyheter.

Dagsavisen: Enighet i asylforhandlingene

Oslo (NTB): Det er enighet i asylforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, og samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre, etter det Dagsavisen erfarer.

26.02.14 04:53

Forhandlerne skal i dag legge fram en avtaletekst som stortingsgruppene skal ta stilling til. Torsdag kveld skal partene møtes ved 18-tiden, og deretter presenterer de enigheten før 21-nyhetene på TV, skriver avisen.

Innvandringspolitikk er et felt hvor avstanden mellom Venstre og KrF på den ene siden, og Frp på den andre siden, er størst. Ifølge avisen har både Frp og de to sentrumspartiene måttet gi etter. Avisen skriver at det blir både innstramminger og oppmykninger i norsk innvandringspolitikk.

Asylbarna skal sikres en engangsløsning, og det skal dessuten innføres en varig ordning som gjør at barnefaglig skjønn skal tas med i vurderingen når asylsøknader skal behandles.

Avtalen innebærer videre at Norge skal sortere kvoteflyktninger og åpne døren for de som har størst sjanse for å bli godt integrert. Samtidig skal reglene for å gi konvertitter og homofile asyl harmoniseres mer med EUs regler, og også følge retningslinjene fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag