RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagsavisen: Neppe ny regjeringskabal denne uken

Inga Marte Thorkildsen SV valgvake 12.9.2011
Inga Marte Thorkildsen SV valgvake 12.9.2011 Foto: Alexander Dahlstrøm Winger
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Snart en uke etter at Audun Lysbakken ble valgt til SV-leder, er den nye regjeringskabalen fortsatt ikke lagt. Endringene kommer neppe denne uken, ifølge Dagsavisen.

SV-leder Audun Lysbakken skal fortsatt være i tenkeboksen. Dermed blir det neppe statsrådsbytter i statsråd fredag, ifølge avisen.

Det er i hovedsak to navn på Lysbakkens blokk som er aktuelle for regjeringen: Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegar Solhjell. Begge er nestledere i SV. Leder i Oppland SV, Hans Olav Lahlum, sier til Dagsavisen at det er vanskelig å se for seg noe annet enn at Solhjell eller Thorkildsen eller begge to skal inn i regjeringen.

- Den enkleste løsningen er om Lysbakken blir parlamentarisk leder og Solhjell inntrer Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Da blir kjønnsbalansen også god blant statsrådene, sier Lahlum.

Han mener Thorkildsen er en god kandidat, men tror spørsmålet er om en statsrådspost vil komme i veien for andre oppgaver hun har.

- Dersom Inga Marte ikke blir statsråd, er det nok ikke fordi hun ikke hadde mulighet, men fordi hun ikke ville. Hun er småbarnsforelder som de andre i den nye ledelsen. I tillegg har hun en svært viktig oppgave som leder for komiteen som skal forberede stortingsvalgprogrammet, sier Lahlum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere