RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagsavisen: Regjeringen beholder skatteklasse 2

Oslo (NTB): Mye var klart da budsjettforhandlingene ble avsluttet for dagen torsdag kveld. Ifølge Dagsavisen får KrF gjennomslag for å beholde skatteklasse 2.

Både Høyre/Frp-regjeringen og de rødgrønne ville fjerne skatteklasse 2, noe som ville gitt 140.000 ektepar 13.000 kroner i skattesmell. Men dette har KrF klart å forhindre i løpet av de harde budsjettforhandlingene, skriver Dagsavisen.

Flere medier meldte torsdag kveld at Venstre og KrF har klart å flytte på rundt 2,2 milliarder kroner i det budsjettet som Høyre og Frp arvet fra de rødgrønne. Regjeringspartiene foreslo fredag omdisponeringer på 5 milliarder og en økning i bruken av oljepenger på 4 milliarder.

Ifølge Dagsavisen har Venstre-leder Trine Skei Grande fått på plass en pakke med mer penger til jernbanesatsing og en økning av oljeavgiften. KrF-leder Knut Arild Hareide har fått gjennomslag for en styrking av 2014-budsjettets sosiale profil, med vekt på tiltak for de aller svakeste både i Norge og internasjonalt.

Selv etter mange møter i løpet av dagen og konsultasjoner med partilederne Erna Solberg og Siv Jensen ble ikke partene ferdige med forhandlingene torsdag. De fire partiene valgte å gå fra hverandre ved 22-tiden og skal møtes igjen på fredag. Eksakt tidspunkt er foreløpig ikke kjent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere