Onsdag skrev Nettavisen at Dagsavisen hoppet bukk over loven før de fridde til investorer.

Bakgrunnen er at Dagsavisen gikk ut med en nettside der de skrev til publikum at det var en «åpen invitasjon til emisjon for å styrke avisen». Sjefredaktør Eirik Lysholm fortalte at avisen de håpet å hente inn totalt 30 millioner kroner.

Les egen sak: Dagsavisen hoppet bukk over loven før de fridde til investorer

«Nå søker vi emisjon for å kunne satse enda mer til styrke for et norsk mediemangfold under press. Vi inviterer inn alle som er interessert i et bredt mediemangfold», sto det på hjemmesiden.

Nettavisen skrev at Dagsavisen ikke hadde registrert et prospekt ved Foretaksregisteret før de gikk ut med tilbud om emisjon, noe de er lovpålagt å gjøre.

Artikkel fortsetter under bildet.

Endret tittel

Dagsavisen-sjef Eirik Hoff Lysholm mener at avisens invitasjon til emisjon bare er en «sondering», og at avisen derfor ikke har registrert lovpålagt prospekt ved Foretaksregisteret.

Nå har avisen endret tittel på nettsiden til: «Informasjon til potensielle investorer og samarbeidspartnere».

- Jeg presiserer at vi ikke har åpnet for prospektregistrering eller aksjetegning, men har likevel endret en tittel på vår informasjonsside for å unngå ytterligere misforståelser, sier Dagsavisens ansvarlige redaktør Eirik Lysholm til Nettavisen.

- Konstruert problemstilling

Lysholm mener at Nettavisen her har konstruert en problemstilling, at Dagsavisen har vært åpne rundt sin forretningsmodell og økonomi, og at det ikke er noen steder på informasjonssiden der avisen åpnet for aksjetegning.

- Vi har derimot laget en informasjonsside der vi opplyser om vår forretningsmodell og søker kontakt med folk som ønsker å bidra til å styrke norsk mediemangfold, og som kanskje ønsker at Nettavisen skal få en digital portalkonkurrent med tilhørighet i arbeiderbevegelsens verdier, slik Sverige har med Aftonbladet. Dersom vi lykkes, vil det eventuelt bli lagt opp til en rettet emisjon mot et fåtall investorer, noe som gjør at lovens krav er annerledes enn det Nettavisen har lagt opp til med sin spørsmålsstilling, sier Lysholm.