RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NTB scanpix' frilansfotograf Audun Braastad la merke til at Dagsrevyen hadde fjernet TV 2-logoen fra bildet hans av KrF-leder Knut Arild Hareide som ble vist under kveldens sending. Til venstre sees originalbildet og til høyre er en skjermdump fra sendingen.
NTB scanpix' frilansfotograf Audun Braastad la merke til at Dagsrevyen hadde fjernet TV 2-logoen fra bildet hans av KrF-leder Knut Arild Hareide som ble vist under kveldens sending. Til venstre sees originalbildet og til høyre er en skjermdump fra sendingen. Foto: Skjermdump / Audun Braastad / Twitter (NTB scanpix)

Dagsrevyen fjernet TV 2-logo fra nyhetsbilde

Sist oppdatert:
Frilansfotograf Audun Braastad reagerte da han så Dagsrevyen og la merke til at bildet hans var blitt redigert. NRK legger seg flate.

Da NTB scanpix' frilansfotograf Audun Braastad så på Dagsrevyen i kveld, la han merke til at NRK hadde fjernet TV 2s logo fra et bilde han hadde fotografert. 

Bildet viser KrF-leder Knut Arild Hareide i dag i forbindelse med Kristelig Folkepartis landskonferanse på Gardermoen. 

- Skjønner ikke vitsen 

- Jeg var der for Scanpix og NRK og TV 2 var også der. Jeg gikk inn på mitt eget bilde for å sjekke etterpå, og da var TV 2-logoen der, sier Audun Braastad til Nettavisen. 

I NTB scanpix' bildedatabase ligger det aktuelle fotografiet med full logo. 

Frilansfotograf Audun Braastad.

 - Jeg skjønner ikke helt vitsen når det er et dokumentarisk bilde. Det er akkurat som om de vil late som at TV 2 ikke var der. Visuelt sett er det bare en liten detalj som ikke betyr noe for bildet, fortsetter Braastad. 

Han forteller at han ikke har lagt merke til at dette er blitt gjort av Dagsrevyen tidligere. 

- Beklagelig og kjempedumt

Nyhetsredaktør i NRK, Stein Bjøntegård, er informert om bildet. Han legger seg flat og beklager.

- Det som har skjedd, er at det rett og slett er en av våre folk som har tatt vekk en logo fra en av mikrofonene. Skal jeg karakterisere det, så er det at det er beklagelig og kjempedumt. Jeg skjønner ikke hva som er poenget, sier Bjøntegård til Nettavisen.

Bjøntegård har ingen god forklaring på hvorfor bildet er blitt redigert. 

- Hvorfor det har skjedd, vet jeg ikke. Det er helt dumt, og en kortslutning hos oss som vi må behandle internt. Jeg skal i alle fall ikke forsøke å forklare det.

- Sånn skal vi ikke gjøre, i alle fall ikke i NRK. Vi skal sørge for at dette ikke skjer igjen, avslutter Bjøntegård. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere