RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagtraderne øker

Sist oppdatert:
Internettmeglerne stod for 19,55 prosent av antall transaksjoner på Oslo Børs i september.
Aksjehandelen hos internettmeglerne fosser frem. Handelen hos de tre aktørene som driver med ren Internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds og Skandiabanken, endte på 285.843 transaksjoner i september.

Internettmeglerne stod for 19,55 prosent av antall transaksjoner og 6,21 prosent av volumet på Oslo Børs i september. Samtidig endte handelsvolumet endte på 28,8 mrd. Sammenlignet med september i fjor er økningen i antall transaksjoner 15 prosent og økningen i volum 29 prosent. I september i fjor var sammenlignbare tall 246.673 transaksjoner og 22,3 mrd. i volum.

Oljeaksjer drar interessen
- Det er fortsatt stor interesse for Oslo Børs blant privatpersoner. Fallet i oljeprisen har bidratt til mange transaksjoner i oljerelaterte aksjer, samtidig som noen aksjer har beveget seg kraftig enkelte dager, noe som fører til økt handel og økt oppmerksomhet, sier daglig leder Lars Thorstensen i Nordnet Norge.

Nordnet er største megler på Oslo Børs i september i med en markedsandel på 12,72 prosent målt i antall transaksjoner.

CanArgo, DNO og Pan Fish mest pop
CanArgo, DNO og Pan Fish var de mest populære enkeltaksjene i september med henholdsvis 27.233, 27.106 og 26.625 transaksjoner. De ti mest populære aksjene i september blant privatinvestorer var CanArgo, DNO, Pan Fish, Int. Gold Exploration, Tandberg Television, Altinex, SeaDrill, Statoil, Crew Gold Corporation og Aker Kværner.

Kilde: Nordnet, Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere