Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daily Mail: - Dette er Scotland Yards nye teori

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Scotland Yard tror angivelig at «Maddie» kan ha blitt kidnappet av innbruddstyver.

Forsvinningen til britiske Madeleine McCann kan muligens kobles til en rekke innbrudd i Praia da Luz som skjedde i samme periode jenta ble bortført. Dette skal være en av Scotland Yards nye teorier om forsvinningen, ifølge Daily Mail.

Innbruddene, som trolig ble begått ev en «gruppe tyver», skjedde i månedene før jenta ble bortført i Praia da Luz i Algarve 3. mai 2007.

En av teoriene som blir tatt seriøst av britiske etterforskere, ifølge Daily Mail, er at innbruddstyver fikk panikk da Madeleine våknet opp under innbruddet, og at de valgte å bortføre henne.

Madeleine forsvant sporløst da hun og hennes tvillingsøsken lå og sov i ferieleiligheten på Ocean Club, mens foreldrene spiste på en restaurant like i nærheten.

- Et veldig seriøst spor
Kilder i Algarve bekrefter overfor avisen at etterforskere gransker en rekke tyverier og innbrudd ved Ocean Club og andre steder i Praia da Luz.

- Det er et veldig seriøst spor, sier en lokal kilde.

Britisk politi har iverksatt en ny gjennomgang av Madeleine-forsvinningen etter at portugisisk politi henla saken. Et trettitalls britiske etterforskere arbeider nå med saken. I tillegg samarbeider britisk politi med seks portugisiske etterforskere, ifølge Sky News.

Den britiske etterforskningen ble satt i gang for alvor i juli måned.

Undersøker telefondata
Tidligere denne uken ble det kjent at Scotland Yard gjennomgår store mengder med telefondata fra Praia da Luz. Etterforskerne gjennomgår telefonloggen til samtlige turister som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet. Scotland Yard har også sendt formelle brev til 30 nasjoner i forbindelse med etterforskningen, hvilket antyder antall nasjonaliteter som er av interesse for etterforskerne.

Det kan virke som at politiet er interessert i å komme i kontakt med enhver person som har vært offer for innbrudd rundt tiden da Madeleine forsvant, skriver Daily Mail.

Det er tidligere blitt spekulert på at et pedofilinettverk i Algarve står bak bortføringen av jenta, men kilder i Portugal avviser denne påstanden overfor den britiske avisen.

Scotland Yard har utpekt 41 mulige mistenkte, inkludert 15 briter, siden de startet gjennomgangen av saken. Tre av britene er nå sjekket ut av saken.

- Vi har ny informasjon
Mandag om en uke viser BBC Crimewatch et program om forsvinningen til Madeleine McCann, som var nesten fire år gammel da hun forsvant. Programmet skal inneholde en rekonstruksjon, og Scotland Yard lover at det vil komme nye detaljer i saken.

Foreldrene Kate og Gerry McCann skal også intervjues i programmet, samt komme med en appell til publikum om å bidra med mer informasjon i saken.

- Det er viktig å understreke at appellen på Crimewatch dreier seg ikke bare om «at dette er en pågående etterforskning, er det noen som har noe informasjon?» Det er mer enn det. Det er ny informasjon som ikke er blitt presentert tidligere, sier visepolitikommissær ved Metropolitan Police, Mark Rowley, til Sky News.

(Artikkelen fortsetter under).

- Du kan vente en telefon
Britiske etterforskere forsøker å kartlegge alle som var i området da forsvinningen fant sted. Det gjør de blant annet ved å gjennomgå store mengder med telefondata. Så langt har de klart å koble noen av telefonnumrene til konkrete identiteter, men mye arbeid gjenstår.

- Om du var i Praia da Luz på dette tidspunktet, så kan du vente en rutinetelefon fra politiet, sier avdelingssjef ved kriminalpolitiet i London, Mark Lowley, til Sky News.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!