*Nettavisen* Nyheter.

Dama dumper deg for dataspilling

Foto: (Getty Images)

Hver femte kvinne har dumpet kjæresten på grunn av hans spill- og internettvaner, ifølge undersøkelse.

21.01.10 15:17

Det er den britiske nettsiden My Voucher Codes som står bak undersøkelsen. Ifølge undersøkelsen mente 80 prosent av de spurte kvinnene at deres partner brukte for mye tid på spill eller surfing på internett. 70 prosent hevdet at spilling var en katalysator for diskusjoner i forholdet.

LES OGSÅ: Syv tegn på at du spiller for mye

«Call of Duty» er tilsynelatende spillet som skaper mest hodebry. Nettsiden spesifiserer ikke hvilken utgivelse i spillserien det dreier seg om, men det er lett å anta at det dreier seg om de to «Modern Warfare»-spillene.

- Like skyldige

Også 72 prosent av mennene mente partneren sin brukte for mye tid på internett, men bare seks prosent av denne gruppen uttrykte at dette var grunn til å dumpe kjæresten.

- Det er mer sannsynlig at menn bruker tid på spill, men ifølge undersøkelsen er kvinner like skyldige i forholdsbrudd på grunn av tiden de bruker på nett, sier administrerende direktør Mark Pearson i My Voucher Codes til PC World.

- Jeg er ingen samlivsekspert, men det ser ut til at samtidig som teknologien bedres, minskes vår evne til å samhandle med menneskene rundt oss, sier Pearson.

Kvinner spiller mer

Spillindustriens økte satsing på breddespill de siste årene ser dessuten ut til å ha effekt på antall kvinnelige spillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge analyseselskapet Nielsen er 52 prosent av PSP-eierne i USA kvinner. 80 prosent av kvinnelige spillere skal eie en Wii og 40 prosent av alle spillkonsollbrukere i USA er kvinner.

Denne rapporten hevder videre at nærmere en halv million kvinner spiller PC-spillet «World of Warcraft».

Jentespillere har mer sex?

Mens vi er inne på jenter, spill og statistikk: Ifølge en spørreundersøkelse gjennomført at spillutleiefirmaet Gametart, har kvinnelige spillere mer sex enn ikke-spillende kvinner.

Blant de 200 kvinnene som ble spurt, viste det seg at gamerjentene hadde sex 4,3 ganger i uken mot 3,2 ganger i uken for jentene som ikke hadde sansen for de digitale gleder.

Det spørs hvor mye lit du skal sette til denne undersøkelsen, men det er i alle fall en hyggelig tanke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag