RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: NRK)

Dama til Elling i barne-tv

Sist oppdatert:
Marian Saastad Ottesen går fra rollen som Lone i «Elling» til alenemor i den barne-serien «Willy Nilsen» på NRK.

(SIDE2): - Det har vært utrolig morsomt å være med, sier Marian til side2.

Sterk jenterolle
«Willy Nilsen» handler om syv år gamle Wilhelmine som bor sammen med moren sin i Dumpa borettslag. Sammen med kompisen Egil finner Willy på mye rart i «godhetens tjeneste». Det er Linn Skåber og Terje Solli som har skrevet manus til serien, som skal gå i fem deler.

- Jeg tror barna kommer til å synes serien er morsom fordi Egil og Willy finner på mange rare og annerledes ting for å hjelpe folk til å få det bedre. De sitter ikke inne og spiller tv-spill hele dagen, de er hele tiden ute på tokt. Det er mye sniking under ulltepper og boring av hull i vegger og sånne ting som gjør at voksne kan bli litt sinte, forteller hun.

- Også liker jeg at det er en sterk jente som bestemmer i hovedrollen. Jeg håper hun kan være et forbilde for andre jenter, sier Marian videre.

Krampeaktig leking
Marian Saastad Ottesen så vi sist som pølseselgeren Lone i «Elling - elsk meg i morgen». Willy Nilsen er hennes første inntog i barns tv-verden.

- Arbeidsmessig er det å jobbe med barn et helt annet univers. Barn er så uforutsigbare. Det ble mye krampeaktig leking på slutten av dagen når barna begynte å bli slitne, ler hun.

- Barna som spilte Egil og Willy var så utrolig skjønne og flinke, legger hun til.

- Hvilken aldersgruppe tror du serien passer best for?

- Det er litt vanskelig å si. Fra fire-fem til 12 kanskje?. Jeg tror den blir litt for kjedelig for fjortisene og litt for avansert for de helt minste.

I tillegg til Marian finner man blant andre Robert Skjærstad, Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand på rollelisten.

Willy Nilsen har premiere på NRK1 lørdag 22. april klokken 18.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere