RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/SCANPIX

Dame Edna i 50 år

Sist oppdatert:
Dame Edna legger ikke bånd på seg når hun feirer 50 år på scenen.

Skjønn som en rose og spydig som en bergenser har Dame Edna Everage sørget for gapskratt verden over med sitt vinnende vesen. For mange av oss virker det som hun vært blant oss bestandig. Og det har hun for så vidt, med 50 år galloperende i hornbriller og fargerike antrekk.

Dette blir nå behørig festet i hennes hjemby Melbourne i Australia. I tillegg til å bli overrakt æresnøkkelen til byen i en offisiell seremoni, innledet hun i Ednafest som byr på en rekke arrangementer og utstillinger.

Se bildene fra feiringen nederst

På ubeskjedent Dame Edna-vis forteller hovedpersonen selv at festdagene markerer hennes 50 år med «gigastardom». Under pressekonferansen passet hun for øvrig innstendig på at fotografene filmet henne fra sin beste side.

Dame Edna er skapt og fremstilt av Barry Humphrie. I tillegg til en rekke tv-show, har hun skrevet flere bøker, blant annet selvbiografien «My Gorgeous Life» som for tiden overføres til scenen og filmlerrettet.

Hun er «muligens» jødisk, enke og har tre voksne barn. Tiden bruker hun til å gjeste verdens statsledere og farte mellom sine luksushjem i London, Sydney, Los Angeles, Sveits og Martha's Vineyard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere