RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dameblader er bra for sexlivet

(Cosmopolitan.com)
- Kvinnene blir mer oppmerksomme på seg selv, hevder amerikanske forskere.

(SIDE2): Blir du mer selvsikker i senga av å lese typiske damemagasiner?

Kvinneblader eller sladder
Redaktørene av disse bladene vil kanskje påstå dette. Det amerikanske kvinnemagasinet «Cosmopolitan» er hvert fall en av de som støtter denne teorien, og mener at artikler om sex og samliv vil gjøre leserne mer åpne, gi de mer selvtillitt og dermed blir mer oppmerksom på sin egen nytelse. Nå får bladet støtte av amerikanske forskere, skriver danske Ekstra Bladet.

I en undersøkelse i «Psychology of Women Quarterly» så to psykologer på kortidseffekten av å lese magasinet «Cosmopolitan» som retter seg mot kvinner i alderen 18 til 35 år. En kontrollgruppe skulle lese sladderbladet «Entertainment Weekly».

Dessuten skulle alle i undersøkelsen gi informasjon om hvilket dameblad de leser hyppigst i tillegg til hvor ofte. Deretter svarte kvinnene på en rekke spørsmål om blant annet deres holdninger til sex og seksuell nytelse.

Tryggere på seg selv
Forskerne konkluderer blant annet med at de som leser blader som «Cosmopolitan» er mer åpne til å nyte sex før ekteskapet samt at de generelt var tryggere på seg selv når det gjelder seksuallivet.

- De som leste moderne kvinnemagasiner var mer positive til et lekent sexliv og enige om at det er like viktig å prioritere deres egne seksuelle behov som å tilfredstille partneren.

Dermed mener forskergruppen at disse bladene er med på å gjøre kvinnene mer trygg i sengen og slik få en bedre nytelse under samleiet.

Men forskerne påpeker samtidig at artikler som for eksempel beskriver hvordan du bør oppføre deg i senga eller hvordan du blir en bedre elsker også kan ha motsatt effekt. De mener at noen kvinner vil i stedet føle seg utrygg på sine seksuelle eksperimenter eller vil føle at man må følge en spesiell oppskrift for at sexen skal bli bra.

Den danske avisen har dermed satt opp et humoristisk «vinn-vinn»-råd til gutta: «Kjøp en haug med dameblader til kjæresten din og sett deg ved siden av henne i sofaen for å se hva som det kan ha noen effekt. Det verste som kan skje er at du får fjernkontrollen for deg selv.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere