RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Damene nektes adgang

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
De rødgrønne partilederne får ikke komme på Obama-banketten i kveld.

SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete, samt store deler av presidentskapet på Stortinget, får ikke komme på Obama-banketten i kveld, skriver VG. Ifølge avisen er man på regjeringshold svært oppgitt over at regjeringens nest og tredje høyest rangerte medlem ikke er funnet verdig for en plass på banketten.

Nobelkomiteen med leder Thorbjørn Jagland (Ap) har sagt nei både til regjeringen og Stortinget: Fra regjeringen skal bare utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) få komme, i tillegg til statsminister Jens Stoltenberg ((Ap).

250 personer er invitert til den ærverdige middagen med USAs president i kveld, deriblant en rekke næringslivsledere er invitert med sine ektefeller, fordi de representerer bedrifter som sponser Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

Nå varsler stortingets presidentskap oppvask:

– Dette ligner jo mer på en sponsorfest. Det er kanskje verdt å minne om at det er Stortingets nobelkomité som deler ut denne prisen, sier andre visepresident Per-Kristian Foss (H) til VG.

Nobelinstituttet forteller at de bare følger vanlig praksis:

– Vi følger vanlig praksis, så de som er invitert fra regjeringen er statsministeren, utenriksministeren og kulturministeren. Når det er aktuelt, inviterer vi også bistandsministeren, men det var ikke aktuelt i år, sier Geir Lundestad ved Nobelinstituttet til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere