37-åringen var generalsekretær i LIM (Likestilling, integrering, mangfold) inntil nylig. For to uker siden ble hun ansatt som politisk rådgiver i Frp, hvor hun skal jobbe tett med partileder Sylvi Listhaug for å forme partiets innvandrings- og integreringspolitikk de neste årene.

Manouchehri, som er tidligere flyktning fra Iran, er imidlertid kjent for å være en av landets fremste islamkritikere, og da det ble kjent at hun meldte overgang til Frp skapte det rabalder på sosiale medier. Journalist Eva Stenbro, fikk nok nylig og la ut en lang kommentar på Subjekt om hetsen 37-åringen har vært utsatt for.

«For en uke siden ble det kjent at Dana Manouchehri hadde sagt ja til å være rådgiver i Fremskrittspartiet, og det tok ikke lang tid før mediene skrev om saken, til hetsen startet. Fra å være en respektert stemme i samfunnsdebatten, var hun plutselig redusert til et «innvandringsalibi» i Frp. Med andre ord, dama kan ikke tenke selv. Hun vet ikke sitt eget beste.

Hun ble beskyldt for å svikte sine egne, og for å dra opp stigen etter seg. Hvilken stige det er snakk om vites ikke, da hetsen i sosiale medier tydet på at mange mente at hun hadde falt ned i et moralsk gjørmehull. Ut fra temperaturen på meldingene var det mer naturlig å tro at stigen hadde brunnet opp på vei ned i helvetet.

Men det stoppet ikke der.», er noe av det Stenbro skriver på Facebook.

I ettertid har Subjekt lagt til en beklagelse om at kommentaren til Stenbro dreiet seg om en annen person enn det som blir beskrevet i hennes kommentar. Nettavisen har også rettet opp i dette, mandag 27. september.

- Det skal ikke være sånn

Manouchehri er først og fremst oppgitt over hetsen som har kommet i det siste.

- På et personlig plan er det veldig kjipt, men på et overordnet plan er det trist for demokratiet at vi ikke har kommet lenger i 2021. Det er et paradoks at de samme folkene som fremhever minoritetskvinner med eller uten hijab, skal svartmale meg for å være en «onkel Tom». Det er demoraliserende for meg som kvinne. Det skal ikke være sånn, sier Frps politiske rådgiver til Nettavisen.

Frp-leder Sylvi Listhaug snakket nylig om hverdagen hennes, når hun ikke jobber:

Mener det blir gjort en bjørnetjeneste

Den politiske rådgiveren i Frp er klar på at det er alles rett å ha sine egne politiske meninger, men at det har dannet seg en mening i enkelte minoritetsmiljøer at partiet skal mislikes, uansett.

Les også: Dette vil Helgheim gjøre nå: – Kan jobbe mindre, tjene mer og få mindre kjeft (+)

- Man har brunbeiset Frp så lenge, og det blir lett å si at «innvandrere hører ikke hjemme der». Det er et paradoks at disse folkene kunne ha gått i et fakkeltog for meg, hvis jeg hadde vært medlem av SV og brukt hijab, men å stille for Frp går ikke. Man gjør innvandrere en bjørnetjeneste ved å rakke ned på partiet som faktisk ønsker at alle skal ha like rettigheter i Norge, uansett bakgrunn.

- Jeg er et sannhetsvitne som sier noe annet enn dem, og ødelegger alle deres argumenter om hvorfor Frp er et parti fra ytre høyre. Det som mangler er det å være overbærende og raus overfor de som tenker annerledes, sier Manouchehri.

Les også: PST hjelper ungdomspolitikere: – 13-åringer mottar en «mur av hets og dritt»

Til slutt snakker hun litt om veien videre som en av Sylvi Listhaugs nærmeste rådgivere.

- Jeg skal jobbe med innvandrings- og integreringsfeltet. Det ser jeg veldig frem til, og så lenge de har tillit til meg og jeg har tillit til dem, så gleder jeg meg til de neste årene, fastslår Frps politiske rådgiver.

For ordens skyld: Dana Manouchehri har tidligere vært kommentator i Nettavisen.