Gå til sidens hovedinnhold

Dani (23) fikk rakett i fjeset

Bergenseren ble blind på et øye. 17 personer fikk øyeskader forårsaket av fyrverkeri under årets nyttårsfeiring.

Han skulle bare ha en helt rolig nyttårsfeiring med familien, men endte opp på Øyeavdelingen på Haukeland, med beskjed om at han har mistet synet på det ene øyet for godt.

– Det var et sjokk. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg hva som har skjedd, forteller Dani (23) til BA tirsdag formiddag.

Tårene renner fra det friske øyet mens han forteller. Han vil fortelle sin historie for å advare andre.

Skulle ha en rolig feiring
Planen for nyttårsaften var å ha en rolig nyttårsfeiring med familien, og Dani hadde bare kjøpt inn et bakkebatteri og noen stjerneskudd til barna.

– Jeg hadde drukket litt alkohol, som man gjerne gjør på nyttårsaften, men jeg var ikke brisen da jeg skulle tenne på raketten.

Klokken var blitt 12, og Dani ville skynde seg med å sende opp rakettene. Han greide imidlertid ikke å finne lunten, og tente på noe papir på batteriet som han trodde var lunten.

– Det sa poff, og jeg kjente trykkbølgen i hodet. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd før jeg var full av blod på hendene, forteller han.

Han er ikke helt sikker på om det var vernebriller med i pakken, men sier at han ville brukt det hvis han hadde sett at det var vernebriller med. Moren og søsteren fikk panikk da de så hva som hadde skjedd, og niesen på tre år begynte å gråte. Søsteren ringte ambulansen, som sendte ham til Haukeland.

– Jeg kjente ikke at det gjorde vondt med en gang, men jeg var veldig redd. Det er først nå jeg kjenner at det gjør vondt.

Mest lest i Nettavisen:

- Bør bli forbudt
Dani har alltid vært bevisst på at fyrverkeri kan være farlig, og forteller at han advarte lillebroren før han dro på fest tidligere på kvelden.

– Man kan tro at man er forberedt og bevisst på hvor farlig fyrverkeri kan være, slik jeg var. Men så skjedde dette.

Nå håper han at poltikerne vil gå inn for å gjøre det umulig for privatpersoner å kjøpe nyttårsraketter.

– Jeg synes fyrverkeri er et helvete. Det burde være totalforbud. Det som skjedde er litt min feil, og jeg kan ikke skylde på de som har lagd det, men jeg burde ikke fått muligheten til å kjøpe fyrverkeriet i det hele tatt, sier han.

Mannen forteller at han fortsatt er sjokkert.

– Jeg er på en måte glad for at det skjedde med meg, og ikke min mor eller min søster, og jeg er takknemlig for at jeg har synet på det andre øyet i behold. Men dette skulle bli et nytt år med nye muligheter, og så skjer dette.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Kommentarer til denne saken