*Nettavisen* Nyheter.

Daniel (13) trodde færre enn 1000 ville dele bildet - nå er det delt av 22.000 på én kveld

Daniel Heder Didriksen (13) trodde ikke noe på at bildet ville bli så mye delt. Onsdag kveld var det delt av 22.000. Foto: Privat

Pappa Jørn Didriksen ville lære sønnen Daniel (13) om farene med sosiale medier.

07.10.15 21:29

Denne uken er det høstferie i Molde. Jørn Didriksen og sønnen Daniel Heder Didriksen (13) har derfor hatt mer tid enn vanlig sammen.

- Jeg brenner for sosiale medier og farene hvis du bruker dem på feil måte. Sønnen min er 13 år. Etter hvert vil det dukke opp kjærester og det vil komme brudd. Da kan det fort ryke ut et bilde på grunn av bitterhet eller andre ting. Jeg ville vise ham hvor mye skade det kan gjøre. I går begynte vi å snakke om å legge ut et bilde og han synes det hørtes artig ut, sier Jørn Didriksen til Nettavisen.

22.000 delinger på åtte timer

Klikk på bildet for å forstørre.

Jørn Didriksen hadde ikke forventet en så ekstrem deling på så få timer. Foto: Privat

Bildet ble lagt ut i 13-tida onsdag. Allerede klokka 21.15 samme kveld er bildet delt av 22.000 personer. Didriksen tenkte det passet å legge ut bildet i høstferien, siden han da kunne ha en mye tettere dialog med sønnen.

Les også: Nå gir Facebook deg snart mulighet til å lage profilvideo

- Jeg ble litt tatt på senga. Jeg visste at 1000 delinger ikke var noe problem, for folk deler ukritisk. Men jeg trodde ikke det ville bli så ekstremt, sier han og ler.

Målløs 13-åring

Han forteller at bildet er delt langt ut over Norges grenser.

- Det er jo litt gøy at det ble så ekstremt. Spesielt for kretsen rundt sønnen min at de ser det i det virkelige liv. Dette er ikke en statistikk fra USA.

Jørn Didriksen har vært opptatt av data og teknologi hele livet og de siste årene har han vært spesielt opptatt av sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under bildet.


- Jeg ser hvor mye tid det tar. Jeg har snakket mye med Daniel om sosiale medier siden han fikk sin første PC.

Les også: Denne amme-selfien er delt 20.000 ganger

- Hvordan har Daniel reagert?

- Han er litt målløs til tider over hvor ekstremt fort det går å få et bilde ut i verden. Siden vi har snakket mye om dette har han vært flink så langt. Og jeg tror at han vil tenke seg enda mer om før han legger ut noe etter dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.