Gå til sidens hovedinnhold

Daniel og Martin mot Tyskland

Egil Drillo Olsen kom med noen store overraskelser da han tok ut landslagstroppen til bortekampen mot Tyskland 11.februar.

Fyr løs - diskutér landslagsuttaket her

Egil Olsen tok ut 20 spillere i sin første landslagstropp etter returen som landslagssjef. Han valgte en tropp med tre potensielle debutanter hvor også det mangler en del rutine. Kun fem spillere i troppen har mer enn 30 landskamper.

I forrige uke så Drillo Vålerenga mot Skeid, og likte det han så av Martin Andresen og Daniel Fredheim Holm. I dag ble begge belønnet med landslagsplass.

Av spillere som vanligvis ville vært med i en tropp, nevnte Olsen på dagens pressekonferanse Romas John Arne Riise som er ute med karantene, samt skadde spillere som Vålerengas egen Mohammed Abdellaoue, John Carew og Steffen Iversen.

Han nevnte også at det er størst konkurranse i midtbaneleddet i troppen, med mange gode indreløpere og kantspillere. I tillegg pekte han på at han har tatt ut en tropp med mye fart og løpskapasitet.

Som vanlig fornektet ikke Drillo seg og dro fram en overraskelse av hatten med uttaket av Aalesunds fyrtårn, Tor Hogne Aarøy. Drillo pekte på ekstremkvalitetene Aarøy har i lufta at at han var en spiller som kunne være bra å sette inn utover i en kamp eller en spiller som ville passe bra som spiss i en 4-4-2. Andre potensielle debutanter er Vikings midtstopper Børre Steenslid og Bodø/Glimts høyreback Mounir Hamoud.

Til tross for flere overraskelser, ønsket ikke Drillo å gå inn på noen diskusjon rundt et laguttak på nåværende tidspunkt.

- Jeg pleier å se på treningene hvem som ser best ut før jeg bestemmer meg. Det vil bli mye drilling av en midtbanefemmer og en forsvarsfirer. Treningene kommer til å bli drita kjedelig, sa han.

Fyr løs - diskutér landslagsuttaket her

Troppen
Rune A. Jarstein (Rosenborg)
Jon Knudsen (Stabæk)
Martin Andresen (Vålerenga)
Trond Erik Bertelsen (Viking)
Daniel Braaten (Toulouse)
Christian Grindheim (Heerenveen)
Mounir Hamoud (Bodø/Glimt)
Brede Hangeland (Fulham)
Thorstein Helstad (Le Mans)
Daniel Fredheim Holm (Vålerenga)
Erik Huseklepp (Brann)
Tom Høgli (Tromsø)
Morten Gamst Pedersen (Blackburn)
Tore Reginiussen (Tromsø)
Bjørn Helge Riise (Lillestrøm)
Per C. Skjelbred (Rosenborg)
Børre Steenslid (Viking)
Fredrik Strømstad (Le Mans)
Kjetil Wæhler (Aalborg)
Tor Hogne Aarøy (Aalesund)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene