RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daniel og Ronny tilbake

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga og Tromsø møtes på Ullevaal søndag 5.november kl. 18.00. Daniel Fredheim Holm og Ronny Johnsen er tilbake etter å ha stått over forrige kamp mot Sandefjord.

Neste kamp: Vålerenga – Tromsø
Tippeligaens 26.runde, Ullevaal Stadion, søndag 5.november kl. 18.00 (TV2 Zebra)
Dommere: Roy Helge Olsen, Flekkerøy IL, Øystein Havig (AD), Sørvikmark IL og Kim Thomas Haglund (AD), Navestad IL

MIDTBANEDUELL: Thomas Holm og Patrice Bernier møtes til duell på Ullevaal. (Foto: Digitalsport)
MIDTBANEDUELL: Thomas Holm og Patrice Bernier møtes til duell på Ullevaal. (Foto: Digitalsport)

Tabellposisjon:
Vålerenga: 3 (12-5-8, målforskjell 40-27)
Tromsø: 9 (8-5-12, målforskjell 32-36)

Siste tre kamper:
Vålerenga:
2-0 (Sandefjord B), 3-1 (Stabæk H), 3-0 (Molde H)
Tromsø: 1-0 (Start H), 2-1 (Lillestrøm B), 3-1 (Fredrikstad H)

Form hjemme/borte:
Vålerenga hjemme:
7-3-2, målforskjell 19-7
Tromsø borte: 3-1-8, målforskjell 18-25

Vålerenga og Tromsø er de to eneste lagene som har tatt ni poeng på de siste tre serierundene, og nå møtes de til dyst i årets siste seriekamp. Innbyrdes mellom lagene er det veldig jevnt, med en liten fordel Tromsø i antall seire, men Vålerenga er foran på målforskjell.

Det blir sjeldent målrikt når Vålerenga og Tromsø møttes, man må tilbake til Vålerengas 3-0 seier på Ullevaal i oktober 2003 for å finne siste oppgjør med tre mål eller mer. De to siste oppgjørene mellom lagene på Ullevaal har endt med 1-1, og Vålerenga har vunnet de to siste på Alfheim med 1-0.

RUTINERTE: Ole Martin Årst og Ronny Johnsen har begge masse rutine og erfaring som kan bli avgjørende i den viktige kampen på søndag. (Foto: Digitalsport)
RUTINERTE: Ole Martin Årst og Ronny Johnsen har begge masse rutine og erfaring som kan bli avgjørende i den viktige kampen på søndag. (Foto: Digitalsport)

Mye på spill
Både Vålerenga og Tromsø har mye å spille om på søndag. Vålerenga kan med seier sikre bronsemedaljene i årets Tippeliga, og Tromsø har ikke reddet plassen enda. Skulle Tromsø tape på søndag, må noen andre resultater gå deres vei for å unngå nedrykk eller kvalifiseringsplass.

SKADESITUASJONEN
Daniel Fredheim Holm og Ronny Johnsen måtte stå over forrige seriekamp mot Sandefjord, men er igjen aktuelle for laget.

- Begge trente for fullt på tirsdag. I dag, onsdag hadde vi fri, men alle i troppen er klarerte for å kunne spille på søndag, sier medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

Karantener:
Vålerenga:
Ingen
Tromsø: Ingen

KAMPREFERAT SISTE TRE KAMPER:
Molde – Vålerenga 0-3
Vålerenga – Stabæk 3-1
Sandefjord – Vålerenga 0-2

SISTE OPPGJØR: Tromsø – Vålerenga 0-1, 16.juli 2006 på Alfheim, 5.490 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (I Oslo, alle turneringer): 6-4-4, målforskjell 25-17
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 9-10-10, målforskjell 39-38
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-0, 28.august 1994 i Oslo
STØRSTE TROMSØ-SEIER: 4-1, 27.august 1989 i Tromsø
(Kilde kampstatistikk: nifs.no)

HISTORISKE TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

UAVGJORT GA STRAFFEKONK OG TO POENG TIL ENGA

Først i 1971 fikk avdelingsvinnerne fra Nordland og Troms muligheter til å spille seg opp i toppserien. Derfor fant ikke det første møtet mellom lagene sted før i 1986 da Tromsø debuterte i toppserien, forøvrig samme år Tromsø ble cupmester.

De første poengene mot Tromsø på hjemmebane fikk vi etter innføringen av en svært omstridt prøveordning i 1987. Eksperimentet etter forslag fra Tom A. Schanke gikk ut på at alle uavgjorte kamper skulle avsluttes med straffesparkkonkurranse. Laget som vant fikk ett poeng ekstra. Samtidig ble dagens tre poengs regel for seier innført.

Første kamp etter den nye poenggivningen gikk 3. mai mot nettopp Tromsø. Og hadde det ikke vært for skytinga fra 11-meteren ville denne kampen vært glemt for lengst. 0-0 etter en høyst ordinær kamp på et ”potetjorde” ga endelig dramatikk. Nerveshowet begynte med at TILs Tore Nilsen feide inn den første straffa. Så var det Bengt Eriksen. Ikke altfor hardt og redning av Bjarte Flem. En flau Bengt ruslet mot midtsirkelen. 1-0 til TIL. Så kom cupfinalehelten Nils Solstad inn på arenaen. Kjemperedning av Geir Mediås, og duellen mellom keeperne var i gang. Det skulle nesten bare handle om disse to akrobatene. For så var det VIF-kaptein Jo Bergsvand som måtte bite i det sure eplet. Bjarte Flem valgte riktig hjørne, og foreløpig ingen Enga-scoringer. Tromsøkaptein Espejord skjøt høyt og fornuftig. 2-0 til TIL. Det så stygt ut for VIF, men så snudde hele greia. Presten Eivind Arnevåg lurte keeper og fikk hull på byllen. Så overtok keeper Mediås showet og redda Tromsøs to siste forsøk, mens VIFs Øivind Huseby og Jørn Skjærvik gjorde ingen feil. To poeng til Enga og ett til gjestene. Keeperhelten fortalte at han ikke hadde forberedt seg på straffe. – Jeg forsøkte likevel å se på skytterne i tilløpet. Jeg har jo en viss erfaring, selv om jeg ikke har vært noen straffesparkredder i stjerneklassen, fortalte han.

Interessert i mer VIF-historie? Gå til denne siden jarlesvifstatistikk.

Dagens helt Geir Mediås redder en av flere TIL-straffer.(Foto: Arkiv VIF).
Dagens helt Geir Mediås redder en av flere TIL-straffer.(Foto: Arkiv VIF).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere